Houd vleermuiscape IKEA buiten bereik van kinderen

De LATTJO-collectie van IKEA, met daarin verkleedkleding voor kinderen, bevat één mogelijk gevaarlijk product. De vleermuiscape voldoet niet aan de veiligheidseisen en wordt daarom teruggeroepen. Dat laat Zweedse meubelgigant in een persbericht weten. Klanten kunnen de cape inleveren bij elk woonwarenhuis. Daar krijgen zij het volledige aankoopbedrag terug.
Nadat IKEA drie meldingen kreeg van kinderen die schrammen en schaafwonden in de nek hadden opgelopen tijdens het spelen met de vleermuiscape heeft de winkel besloten de cape terug te roepen. De capes kwamen vast te zitten en lieten moeilijk los. Er was sprake van lichte verwondingen waarbij geen medische behandeling nodig was. Omdat IKEA het risico op toekomstige incidenten met de cape wil uitsluiten, is overgegaan tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie.
De LATTJO vleermuiscape maakte onderdeel uit van het LATTJO vleermuispak en was onder artikelnummer 603.116.50 ook los verkrijgbaar. Deze producten waren sinds november 2015 te koop in alle winkels, met uitzondering van Rusland en Indonesië. IKEA heeft de verkoop van de LATTJO vleermuiscape gestaakt. Klanten die de vleermuiscape terugbrengen naar de winkel krijgen hun geld terug. Een kassabon of ander aankoopbewijs is niet nodig voor terugbetaling.

Lees ook:IKEA roept trommelstokjes terug
Lees ook:IKEA roept PATRULL nachtlampje terug wegens schokgevaar
Lees ook:Malm Ladekast van Ikea levensgevaarlijk; Ikea waarschuwt klanten
Lees ook:IKEA komt met nieuwe speelgoedcollectie LATTJO
Lees ook:Start IKEA Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>