Maak zelf je eigen bubbels!

Zelf je eigen bubbels maken. Het kan! Met water! Okee, we hebben het hier niet over heerlijk champagnebubbels, maar frisdrankbubbels. En wij zijn er zowaar laaiend enthousiast over. Wij testten The New Generation G100 van Soda-Club.

Ik moet toegeven, het apparaat kende ik al. Ik ben er op beurzen met regelmaat hard voorbij gelopen met de gedachte “het zal wel niets zijn”. Er geen tenslotte niets boven een echt glas cola of sinas. Toch? En waarom zou ik dan zo’n apparaat aanschaffen, dat uiteindelijk na een paar weken toch ongebruikt in de kast beland? Nou, ik moet zeggen… die mening heb ik bijgesteld! De limonade die je met dit apparaat maakt is namelijk erg lekker en het is ook nog eens erg snel en makkelijk te maken.

Het principe werkt heel simpel: de speciale (bijgeleverde) fles wordt gevuld met kraanwater. Je draait deze in het apparaat vast  en met een druk op de knop wordt het koolzuur in de fles geperst. Je bepaalt zelf de mate van bubbels in je drankje. Aan de fles kan je daarna naar eigen smaak een van de verschillende Soda-Club siropen worden toegevoegd. Wij probeerden als eerste met een aantal volwassenen pink grapefruit. Een heerlijk fris prikdrankje bleek het resultaat. De volgende dag probeerden we met de kinderen de orange-siroop uit, waarmee je sinas maakt. En met succes! Want de grootste sinasliefhebster in huis zei deze sinas zelfs te verkiezen boven het merk wat ze altijd drinkt. Kortom, enthousiasme alom. En er zijn zoveel verschillende smaken verkrijgbaar. Zo zijn er naast de normale ook de light versies van cola, sinas etc. en kindercola verkrijgbaar, maar ook energiedrank, sportdrank en vitaminedrankjes. Overigens heb je zonder de siropen er aan toe te voegen gewoon een fles water met bubbels (zoals Spa Rood) in handen.

Je kunt zelf een beetje experimenteren met het gehalte koolzuur en de hoeveelheid sap. Wij kiezen uiteindelijk voor iets minder koolzuur en minder siroop dan de beschrijving aangeeft. Dus iets minder bubbels en iets minder zoet. Maar dat is allemaal mogelijk. Het apparaat van Soda-Club werkt zonder electriciteit of batterijen. Het enige wat je nodig hebt is water, een koolzuurgascilinder (uiteraard is deze ook bijgeleverd), de bijgeleverde lege fles en een flesje siroop. Met één cilinder maak je ongeveer 60 liter frisdrank.

Wel komen we er al gauw achter dat we meer dan één lege vulfles nodig hebben, omdat iedereen zijn favoriete smaak heeft, maar die zijn gemakkelijk aan te schaffen via de website van Soda-Club. Ook de cilinders, siropen en apparaten zijn via de webshop van Soda-Club aan te schaffen. Overigens zijn er ook diverse winkels die de Soda-Club spullen verkopen. Zo vonden we de siropen en lege flessen onder andere bij Gall & Gall.
Toegegeven, heel veel goedkoper ben je niet uit met het Soda-Club apparaat, dus daar hoef je het niet voor te doen. Een literfles frisdrank uit de Sodaclub kost rond de 50 cent, wat rond dezelfde prijs ligt als de goedkoopste merken frisdrank. Maar bedenk je eens wat het je scheelt aan gesjouw met flessen, inleveren van lege flessen, millieubesparing en dan ook nog eens de grote keuze aan smaak. Je hebt altijd limonade in huis. Wij zijn inmiddels helemaal om. Geen gesjouw meer met 15 anderhalve literflessen per week, wij maken onze eigen limonade voortaan. Met Soda-Club!

The New Generation G100 van Soda-Club is te koop voor €69,95. Soda-Club is overigens ook te vinden op de Huishoudbeurs, waarvoor we deze week kaarten weggeven. Daar kun je de limonade uiteraard zelf ervaren.

Lees ook:Fizz Up Your Game
Lees ook:Nederlander drinkt meer fris, water, sap en siroop
Lees ook:OranjeKorn; Berentzen ApfelKorn voor Koningsdag
Lees ook:Slim en stijlvol: duurzame RVS flessen van Pura
Lees ook:Freixenet brengt Limited Edition cava uit

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Maak zelf je eigen bubbels!

 1. Jan met de Pet

  Nog nooit van gehoord. Handig!!

    /   Reply  / 
 2. Angel Mulder Auteur

  Inmiddels hebben we de cassis en cola ook uitgeprobeerd en die zijn nog echt lekker ook!

    /   Reply  / 
 3. Loesje

  Top apparaat wij gebruiken de soda club inmiddels al weer 4 jaar.Dit in verband met onze diabetes Nu maken we onze limonades immers zelf zo doen we er wat minder siroop in en zit er dus minder suiker in en dus ook zonder zoetstoffen (wat voor ons diabetes en iedereen ook niet gezond is)
  tevens heb je zeer veel smaken voor elk wat wils.
  Nadeel is wel dat je sodaclub winkel wel geregeld siropen moet bestellen wat niet altijd optijd gebeurt helaas. 2 van de 4 keer is er weinig keus of helemaal geen keus of soms ook niets.Dit komt omdat de winkels 3 zelfde soort siropen in een verpakking tegelijk moeten bestellen.Is mij wel overkomen dat ik drie flessen van de zelfde smaak moest afnemen.Maar als je in Duitsland op vakantie bent en boodschappen doet bij de Marktkauf is genoeg siroop te koop van onze soda club. Maar al met al tevreden maar jammer van de verkoop punten.

    /   Reply  / 
 4. Angel Mulder Auteur

  Bij ons zijn de Casis Light, Blueberry en Pink Grapefruit favoriet. Inmiddels staat de hele kast vol met alle siropen die er te krijgen zijn, want je wilt ze toch allemaal een keertje proberen. Wij zijn het in ieder geval nog steeds niet zat. En de Gall & Gall in de buurt heeft zo’n 6 verschillende siropen op voorraad. En anders bestellen we ze gewoon online. Ook geen probleem.

    /   Reply  / 
 5. Hoedemakers

  Ik las net dat de fabriek van Sodaclub op de Westbank staat, dus op bezet Palestijns gebied. Dit zou niet mogen, zeker als je leest dat de fabriek ook nog gaat lopen met het water van de inwoners. Kent er iemand een alternatief voor Soda Club??

    /   Reply  / 
 6. mark

  kun je hier ook zelf ranja in doen?zoals slimpie
  pf ben je gebonden aan de winkels voorkeur?
  dat je bijvoorbeeld alleen een fles met koolzuur maakt
  daarna ranja na eigen keus in doet.

    /   Reply  / 
 7. Marlène

  Ik kocht frisdrank voor de bubbels.
  Nu maak ik gewoon zelf “spa rood”
  Zeker 2 tot 4 flessen per dag.
  Helemaal ideaal nu ik suikerziekte blijk te hebben. Ik hoef wat drinken betreft nu niets in te leveren!

  Wel mis ik info hoe/waar de lege cilinders om te ruilen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>