Online modewinkels passen voorwaarden retourneren aan

Vorig jaar tikte toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) honderden online modewinkels op de vingers vanwege hun voorwaarden rond het geld terugstorten bij het retour sturen van kleding. Na onderzoek van de Consumentenbond bleek dat honderden modewebwinkels onjuiste of onvolledige informatie verstrekten, zoals bijvoorbeeld het hanteren van verkeerde termijnen of het sturen van een cadeaubon bij retourzending in plaats van geld. ACM sprak daarbij de keurmerken Thuiswinkel en Stichting Webshop Keurmerk en een aantal individuele webshops die niet onder deze keurmerken vallen aan op deze fouten, en dat heeft men zich aangetrokken. Alle 850 webshops gebruiken inmiddels de juiste voorwaarden. Dat maakte het ACM vanochtend bekend. De webshops vermelden nu dat aankopen binnen 14 dagen kosteloos geannuleerd en teruggestuurd mogen worden.

De Autoriteit Consument en Markt laat daarnaast weten dat zij voortaan hard op gaan treden tegen webwinkels die hun zaakjes niet voor elkaar hebben. De boetes liegen er niet om; webwinkels die de fout in gaan riskeren een boete van maximaal 450.000 euro per overtreding.

Lees ook:Consumenten besteden in eerste halfjaar 8 miljard online
Lees ook:Cadeautjes te laat; negatief imago webshops door PostNL
Lees ook:Verdien een deel van je aankopen terug
Lees ook:Onverwachte kosten in webshops
Lees ook:Biologische beautyproducten helemaal hot!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>