Halen webshops het aantal fysieke winkels in?

Twintig jaar geleden leek het nog onmogelijk, nu komt de tijd steeds dichterbij dat het aantal webshops groter zal zijn dan het aantal fysieke winkels in Nederland. Dit blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs experts. Volgens Casengo, het bedrijf dat jaarlijks een Webwinkel Monitor uitbrengt, zal nog dit jaar het aantal online winkels groter zijn dan het aantal fysieke winkels: 100.000 webshops tegenover 95.000 fysieke winkels. De brancheorganisatie Thuiswinkel.org denkt echter dat het aantal webwinkels slechts op 50.000 uit zal komen dit jaar. Zij tellen echter de kleine websites zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel niet mee. Ook de ondernemers die naast hun fysieke winkel hun koopwaar aanbieden via internet zijn niet meegeteld. De brancheorganisatie verwacht echter wel dat dit jaar de boeken in kan gaan als het jaar waarin de grote omslag plaats zal vinden.

Ondanks de enorme groei in het aantal webwinkels is het runnen van een webwinkel geen garantie voor een groot succes, zoals bij marktleiders Bol.com, Thuisbezorgd.nl en Booking.com. Kleine ondernemers die pas beginnen met hun webshop hebben het moeilijk, zo blijkt uit de omzetcijfers van de webwinkels.

Lees ook:Welke webshops zijn niet te vertrouwen?
Lees ook:Harense ondernemers starten digitaal warenhuis
Lees ook:Onverwachte kosten in webshops
Lees ook:Consumenten besteden in eerste halfjaar 8 miljard online
Lees ook:Cadeautjes te laat; negatief imago webshops door PostNL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>