Instagram bepaalt steeds meer ons winkelgedrag

insta

Hoe zorg je er voor dat fashionista’s jouw producten onthouden en delen met anderen?  Uit onderzoek blijkt dat instagram een belangrijke speler is in ons winkelgedrag. Steeds meer bedrijven ontdekken de waarde hiervan. Dagelijks worden er wel 70 miljoen foto’s gepost! Instagram heeft de toekomst!

Chiara deelt haar outfits

Het fenomeen instagram streeft inmiddels Twitter voorbij en is ‘hot’. Velen onder ons kennen de bekende instagrammers AfterDRK en The Blonde Salad. In 2009, startte de Italiaanse Chiara haar website The Blonde Salad voor € 8-. De site was vooral bedoeld om haar outfits te delen. Ze wist niet wat haar overkwam toen ze binnen no time uitgroeide tot een ware beroemdheid.

Welke fashionretailers blijven ons bij?

Onlangs heeft Clipit onderzoek gedaan naar de berichtgeving van de 20 grootste fashionretailers in Nederland. Welke bedrijven blijven bij fashionata’s in het geheugen gegrift? Opvallend was dat Intreza opvallend hoog scoorde. De organisatie haalt de meeste positieve reacties op instagram pics; maar liefst 98% is positief! Hoe komt dat? Mensen worden geraakt door mooie foto’s en vinden het leuk om deze te delen met anderen. Hierdoor kan beeld zich als een lopend vuurtje verspreiden.

De kracht van een goed Instagram account

Toch zijn er nog relatief weinig Nederlandse bedrijven actief op Instagram. Ondanks dat is gebleken dat er bij organisaties die met Instagram werken tot 58 keer meer interactie is dan op Facebook.

Hoe ga je als bedrijf succesvol aan de slag met instagram? Enkele tips:

  • Zorg voor een visueel aansprekend plaatje van je product! En dat de foto’s die je post, passen bij je merkbeleving
  • Interactie met gebruikers is belangrijk. Vraag mensen om hun mening of geef ze een beloning (zoals een kleine gadget). Als mensen merken dat zij zich echt gehoord voelen, krijgen zij waardering voor je business en gaan zij dit delen met anderen.
  • Overdrijf niet met posten: één of 2 keer per dag is voldoende.
  • Gebruik hashtags waarop je wilt dat je post gevonden wordt.
  • Zorg voor mooie sprekende en kwalitatief goede foto’s. Anders kom je niet professioneel over.
  • Zorg voor spreiding van je instagram-foto’s. Post bijvoorbeeld ook op je Facebook-account en andere sociale media.

Waarom laten wij onze keuze zo beïnvloeden door Instagram?

Beelden spreken. Instagram zorgt ervoor dat we betrokken raken bij een product of dienst. We gaan reageren door te liken, te tweeten of te posten. Langzaam maar zeker voelen we ons steeds meer verbonden met een merk of een product. We raken enthousiast en willen dit delen met vrienden. En natuurlijk willen we het product ook graag in ons bezit hebben en ervan genieten!

insta2

Om goed beslagen ten ijs te komen is het belangrijk om eerst eens bij organisaties te kijken die goed zijn in Instagrammen. KLM bijvoorbeeld scoort goed op interactie met klanten. Volkskrant Magazine doet het ook heel aardig. Zij weten goed mooie foto’s te combineren en hun volgers te inspireren.

Geen reacties // Reageer