Ugly of trendy?

invitoIeder jaar weer zijn er weer nieuwe fashion trends waar je als modeliefhebber aan mee móet doen. Althans, dat denken de meesten. Lang niet iedere trend past bij iedereen, gewoonweg omdat het niet bij ieder figuur past. We hebben een aantal items op een rij gezet waar alle fashionista’s onder ons even over na moeten denken voor we gaan shoppen.

Crop top

Erg trendy én sexy. Vinden mannen ook. Maar alleen als je er het juiste figuur voor hebt. En daarmee bedoelen we: een strakke buik. Als je dat niet hebt, dan is een crop top not done.

Flared jeans

Helemaal in nu is de flared jeans. De spijkerbroek met uitlopende pijpen. Optisch gezien krijg je er langere en dunnere benen van. Als je een recht figuur hebt, krijg je er wat ronding van en als je een wat voller figuur hebt, wordt dit meer in evenwicht gebracht door de wijde pijpen. Ideaal voor ieder figuur zou je zeggen maar let op. Ben je wat aan de kleine kant, dan kan je de flared jeans beter vermijden. Tenzij je minimaal 10 cm hoge hakken eronder draagt natuurlijk. Bovendien is het wel erg ’70, dus ook daar moet je van houden.

Lange mantels

Lange, wijde mantels tot aan de grond zijn ook helemaal hot deze herfst en winter. Het ziet er prachtig uit, die enkellange jassen. Maar pas wel een beetje op als je klein van stuk ben of een smalle bouw hebt. Je kunt er dan nogal gauw in ‘verdrinken’ of kan het eruit zien alsof je je verkleed in een jas van je vader. Zorg dan voor een mooi ceintuur en draag er hakken onder.

Wortelbroek

Al jaren zien we de wortelbroek in het modebeeld: strakke pijpen en taps toelopend naar boven. Je ziet ze als aansluitende exemplaren, maar ook met een verlaagd kruis of een hoge taille. Je moet wel oppassen dat je er niet uit gaat zien als een propje. Combineer je wortelbroek met een paar pumps of laarzen. Een mooi jasje erop doet het ook erg goed! Tip: zit je wortelbroek aaneengesloten, kies dan een wijdere top. Zit je wortelbroek wat wijder met wat plooien, kies dan voor een strakkere top.

Dr Martens

Ook weer helemaal terug van weg geweest! You  love them or you hate them. Ze lopen heerlijk. Maar niet voor iedereen geschikt. Ze zijn vooral goed te combineren door mensen die houden van een grungy, punk rock, alto-achtige stijl. Inmiddels kan je Dr. Martens in verschillende uitvoeringen en vele kleuren kopen. Ze lopen heerlijk en geven je outfit een edgy look. Dat moet dus wel echt bij je passen. De meeste mannen vinden ze overigens ook niet echt heel aantrekkelijk..

Uggs

Tja.. Ja of nee? Ze zitten echt als sloffen en zijn heerlijk warm, maar veel vorm zit er niet aan. Al jaren is er discussie over of ze nou hot or not zijn. Bijna iedere man vindt ze in ieder geval af-schuw-e-lijk. Als je ze dan toch koopt, koop dan wel de echte. Want die blijven nog enigszins in model. Neppe gaan er heel snel heel lelijk uit zien.

Nike air max

Ook weer terug van weg geweest. Alleen nu niet meer voor de gabbers en housers onder ons, maar voor iedereen zijn het hele trendy sneakers. Tegenwoordig in felle kleurtjes en prints te krijgen. Als je ze in zo’n kleur of print koopt, zorg dan dat je kleding wat rustig is, bijvoorbeeld zwart of wit. Ze staan heel gaaf onder een skinny jeans of een legging.

Overknee boots

Sexy en toch classy, mits je ze op de juiste manier draagt. Kies voor materiaal dat niet glanst! Met een super kort rokje en blote benen (of lichte panty) lijk je al snel op een dame van lichte zeden. Kies je toch een rokje, kies dan voor een donkere, dikkere panty met een oversized top, blouse of trui erbij. Dan staan ze heel classy en zie je er toch een tikje sexy uit. Ook over een paar skinny jeans staan ze heel mooi! Je vriend zal er ook wel warm voor lopen..

Ugly of trendy? Ga niet altijd met de laatste trends mee maar combineer kleding op de juiste manier en draag waar jij je prettig in voel!

Geen reacties // Reageer