Review: Frisse Lemon Cake met producten van Oil & Vinegar

Sinds ik niet meer bij mijn ouders woon vind ik het heerlijk om in de keuken te staan en lekker te kokkerellen en te bakken. Sinds de komst van mijn dochter afgelopen zomer heb ik echter nog maar weinig echt ontspannen kunnen koken en bakken. Met een kersverse baby is er namelijk altijd wel iets anders dat prioriteit of haast heeft. Koken? Het liefst zo simpel mogelijk momenteel! Toch blijf ik het fijn vinden om me zo nu en dan even terug te trekken in de keuken. Niet voor hele ingewikkelde dingen, maar bijvoorbeeld voor het bakken van een taartje. De culinaire cadeauwinkel Oil & Vinegar – die onlangs vierde dat zij hun honderdste winkel hebben geopend – stuurde mij een bakmix voor Lemon Cake en een bijpassende Lemon Curd.

Cakepops als nagerecht

Oil & Vinegar presenteerde deze bakmix voor lemon cake en de Lemon Curd in de feestdagenbrochure onder de categorie ‘nagerecht’. Als je deze cake wilt gebruiken als nagerecht voor het kerstdiner kun je deze maken in de vorm van cakepops voor een extra feestelijk effect. Zelf koos ik ervoor om de cake te bakken in de bijgeleverde cakevorm. Wel zo gemakkelijk.

Snel gereed om te bakken

Cake bakken met deze bakmix is zo gepiept. In de verpakking zit een zakje cakemix, een zakje maanzaad en twee zakjes poedersuiker. Zelf hoef je er alleen maar twee kleine eieren, wat citroensap en boter bij te voegen. Een mixer is niet nodig. Binnen tien minuten had ik de mix klaar, waarna deze de oven in kon.

Afkomstig uit Engeland

Eenmaal gaar is het een kwestie van afkoelen, waarna je de cake kunt garneren met glazuur en een theelepeltje Lemon Curd. De Lemon Curd van Oil & Vinegar is echt heerlijk! Het bestaat uit boter, eieren en citroen en heeft daardoor een zeer kenmerkende smaak en textuur. Lemon Curd is afkomstig uit Engeland, waar het veel geserveerd wordt met brood en scones. Tegenwoordig is het ook erg populair als vulling voor taarten en muffins, maar je kunt het ook gebruiken door bijvoorbeeld de yoghurt.

Frisse cake

Een theelepeltje Lemon Curd lijkt misschien niet zoveel om de cake mee te garneren, maar het is echt meer dan genoeg! Dankzij de citroencrème krijgt de cake net even dat beetje meer smaak. Het eindresultaat is een frisse cake, die zowel als nagerecht als ‘s middags bij de koffie niet misstaat. En het fijne van deze cake: het kost je weinig tijd, maar je maakt er toch indruk mee.

Waar verkrijgbaar?

De mix voor Lemon Cake en de Lemon Curd zijn voor respectievelijk €9,95 en €4,95 verkrijgbaar bij de verschillende filialen van Oil & Vinegar. In Nederland vind je deze winkels in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum, Enschede, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden. Oil en Vinegar heeft ook een webshop.

Lees ook:Nieuw van Koopmans: Yoghurtcake
Lees ook:Cake & Taart Vulling van Dr. Oetker: om je vingers bij af te likken
Lees ook:Bereid je paasmaaltijd met de mooiste producten van Oil & Vinegar
Lees ook:Nieuw van Dr. Oetker: Red Velvet Cake en Carrot Cake
Lees ook:Gezonde trend: Salad-in-a-Jar van Oil & Vinegar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>