Mobiel shoppen steeds populairder

Outfitstress voor dat feestje van morgenavond? Geen paniek! Je bestelt zo de ultieme party dress via je mobiel. Retailers zetten momenteel volop in op smartphone shopping en dat is niet voor niets. Mobiel shoppen neemt nog altijd aan populariteit toe. Niet zo vreemd als je bedenkt hoe eenvoudig het is om vanuit je luie stoel een product te vinden en een aankoop te plaatsen.

In 2015 stapte de consument over op mobiel. Dit betekent voor retailers dat ze mobiel wel prioriteit moéten geven. Vooral voor de millennials, die vaak voor het eerst in contact komen met een merk via hun smartphone, is het van belang dat mobiel shoppen eenvoudig en snel verloopt. Het liefst zien ze bij elk mogelijk product op hun smartphone direct een winkelmandje in beeld verschijnen. Easy does it!

In de Verenigde Staten vond in 2015 al een ommekeer plaats en kwam er meer traffic (54 procent) naar webshops via mobiel dan via desktop. In Europa was dat het afgelopen jaar nog een nek-aan-nekrace en won desktop het nog net van mobiel met 51 procent.

Het klassieke straatbeeld is voorgoed veranderd, maar de fysieke winkels blijven gelukkig niet achter. Op tal van manieren wordt ingespeeld op gebruik van smartphone en het doen van aankopen in de winkel. Punten sparen met de H&M Club app of korting ontvangen als je een Pokémon vangt bij The Sting. De vraag is alleen: waar ga je nu dat jurkje scoren?

Geen reacties // Reageer