Kabel nodig? Welkom in de wereld van Allekabels.nl!

allekabelsBen je op zoek naar een geschikte kabel, bijvoorbeeld voor je mobieltje of blu-ray toestel? Welkom in de wereld van kabels. Wij ontdekten in onze zoektocht naar de ideale kabel de website ‘Allekabels.nl’ (of kort Allekabels) en waren sterk onder de indruk. Bij Allekabels vind je namelijk alle soorten kabels die je zoekt (en sterker nog: heel veel meer). Laat dus geen kink in de kabel komen en maak gebruik van ons handig overzicht om voor jou de ideale kabel te vinden via Allekabels.nl

Kabels voor tv & video

Allekabels beschikt over een heel ruim assortiment als het op kabels voor tv en video aankomt. Zo vind je op Allekabels niet enkel de populaire HDMI kabels (High-Definition Multimedia Interface, voor hogere resoluties en betere connectiviteit) maar ook de bijhorende splitters, schakelaars, omvormers en ga zo maar door. Allekabels kiest er dus duidelijk voor om zijn klant een zo compleet mogelijk assortiment aan te bieden. Een draadloze HDMI schakelaar is bijvoorbeeld heel handig wanneer je verschillende HDMI toestellen op een enkele HDMI aansluiting wenst aan te sluiten. Zeker bij iets minder recent televisietoestellen komt dit wel nog eens voor. Met een dergelijke schakelaar kan dan geschakeld worden tussen de verschillende ingangssignalen zoals dvd en blu-ray. Uiteraard zijn ook alle andere kabels bij Allekabels beschikbaar. De naam zegt het al immers. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke coax antennekabels, scart kabels, VGA kabels, jack kabels, speaker kabels, kortom: álle kabels, letterlijk.

Allekabels is bovendien meer dan enkel alle kabels. Zo kunnen er voor alle mogelijke toepassingen op het gebied van kabels ook ophangbeugels, kabelgoten, satellietschotels (en toebehoor) en zelfs afstandsbedieningen en stekkerdozen gekocht worden. Allekabels kiest voor een totaal pakket waarbij je alle benodigdheden op een enkele website kan vinden én bestellen.

Kabels voor pc & laptop

Ook voor de pc en laptop is het niet altijd eenvoudig om de meest geschikte kabel te vinden. Allekabels weet dit en biedt waar nodig handige overzichten. Zo maken zij het onderscheid tussen HDMI en (mini-/micro-) USB (Universal Serial Bus) kabels, maar het onderscheid gaat verder met onder andere displaypoorten, VGA kabels en audiokabels. Bovendien wordt ook hier door Allekabels gekozen voor een soort van totaalbelevenis. De bekabeling van de laptop stopt immers niet bij het inpluggen van de USB kabel. Nee, ook intern is er bekabeling aanwezig. De hobbyist die af en toe aan zijn computer sleutelt, kan met andere woorden ook terecht bij Allekabels om daar de nodige interne kabels en componenten aan te schaffen. Uiteraard biedt Allekabels volledigheidshalve ook randapparatuur en zelfs software aan.

Audiokabels

Ook op audiovlak zijn er veel soorten kabels op de markt. De meesten onder ons kennen wel de frequente kabels als het aankomt op datatransmissie en de uitwisseling van videobeelden, maar lopen toch vaak wat achter als het aankomt op audiokabels. Wij zetten hierna alles nog eens voor je op een rijtje aan de hand van het handig overzicht van Allekabels.

Ten eerste is er de zogenoemde jackkabel. Deze plug werd uitgevonden ten behoeve van telefooncentrales maar wordt nog steeds zeer frequent gebruikt bij audio installaties. Het is een driepolige stekker, soms ook wel eens een klink of TRS-plug genoemd, met drie contactvlakken. Een uitgebreide technische uitweiding is hier niet op zijn plaats, bij Allekabels vindt u echter nog veel meer (technische) info. Zo zijn er jacks met verschillende diameters en ook de punt en de ring kunnen onderling verschillen. Enfin, Allekabels vertelt u er meer over.

Ten tweede zijn er de zogenaamde tulp kabels. Nee, dat heeft helemaal niets te maken met die prachtige bloemen (bloemen kunnen omzetten naar audio: het zou wel een gat in de markt zijn!). Een tulp stekker wordt ook wel eens een cinchstekker of een RCA-stekker genoemd. Het is eigenlijk een coax stekker die gebruikt wordt voor het verbinden van audio- en videoapparatuur. Bij Allekabels zijn ook omvormers te vinden om jack naar RCA over te zetten. Uiteraard, zou je al bijna kunnen zeggen.

Een derde soort audiokabel is de optische kabel. Een optische kabel wordt meestal gemaakt van een vezel van glas of kunststof om zo licht te geleiden. Dit maakt het mogelijk om signalen betrouwbaar en snel over langere afstanden te transporteren. Op deze manier kunnen signalen zich sneller verplaatsen en er kan ook bovendien minder storing optreden. Met de optische kabels van Allekabels zeg je voorgoed vaarwel tegen alle vormen van elektromagnetische storing.

Uiteraard zijn er nog tal van andere frequent gebruikte kabels in de audiowereld en deze zijn allen beschikbaar op Allekabels. Denk bijvoorbeeld aan instrumentkabels, MIDI kabels, DIN kabels, digitale coaxiaal kabels. Een uitgebreide bespreking van alle soorten kabels lijkt ons in een enkele blog niet haalbaar. Wel belangrijk om weten is dat ook deze kabels op Allekabels gevonden kunnen worden. En ook voor de hobbyist is al het noodzakelijke te vinden op Allekabels: DJ accessoires, versterkers, docking stations, audio schakelaars, microfoons: voor iedereen wat wils.

Voor de klusser

Doe jij thuis alle klusjes? Leg jij de elektrische kabels zelf of herstel je wel eens elektronica? Bij Allekabels vindt je alles wat je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan koperen bekabeling, schakelmateriaal, installatiedraden, je noemt het, zij hebben het. Ook een compleet assortiment condensatoren en ander zwakstroommateriaal kan bij Allekabels gevonden worden.

Ga je op reis?

Controleer dan zeker of je geen reisadapter nodig hebt. In sommige landen gebruiken ze niet dezelfde stopcontacten als in Nederland. Wereldwijd zijn er maar liefst 15 soorten stekkers en stopcontacten. Hier gebruiken wij de zogenoemde type F- stekker, in België en Frankrijk gebruiken ze meestal een type E, in Zwitserland een type J, in Denemarken een type K. Voor je op reis gaat is het dus aan te raden eens op te zoeken of je er jouw elektrische toestellen ( haardroger, oplader, scheerapparaat) wel zomaar in het elektrisch netwerk kunt steken. Eventueel kan het nodig zijn om een reisadapter aan te schaffen. Op Allekabels vind je een handig overzicht van de verschillende soorten reisadapters en je kan ze er bovendien ook nog eens allemaal online aanschaffen.

Telefoon en tablet

Een Europese beslissing had eigenlijk moeten zorgen voor één uniforme kabel voor alle telefoons op de Europese markt. Mooi in theorie, maar in de praktijk is dat nog steeds niet het geval. Veel fabrikanten zijn intussen overgestapt naar mini-USB of gelijksoortige varianten, maar nog steeds zijn er fabrikanten (met name Apple) die een eigen soort kabel blijven gebruiken. Wat Allekabels zo handig maakt is dat je eigenlijk per fabrikant (bijvoorbeeld HTC, Sony, Nokia) de beschikbare kabels kan bekijken. Op die manier is het zoeken naar een geschikte kabel sterk vereenvoudigd en zal je dus ook minder snel een verkeerde kabel aankopen.

Allekabels is veel meer dan alle kabels alleen

Het mocht al duidelijk zijn uit het voorgaande: Allekabels levert dan wel kabels maar kiest bovendien vooral ook voor een totaalbelevenis. Zo kan je bij Allekabels bijvoorbeeld ook terecht voor radio’s, klokken, barbecues (klik maar eens op ‘Wonen & Koken’ op hun website), kerstverlichting (zeker de kerstfiguren zijn echte aanraders), elektrisch gereedschap en toebehoor ( klik op ‘Tuin & Klus accessoires), achteruitrijcamera’s, een dashcam, autoradio’s ( klik op ‘Automaterialen en accessoires’) en campinggerief (klik op ‘ Reisartikelen’). Zoals je wel al had kunnen merken is het aanbod op Allekabels zo groot dat je steeds wel vindt waar je naar op zoek bent. Wij zijn alvast fan van het ruime winkelaanbod.

Conclusie: wij beoordelen Allekabels als uitstekend

Net zoals meer dan 1,2 miljoen klanten die ons voorafgingen trouwens (en die ook nog eens meer dan 25.000 uitstekende reviews over Allekabels gaven op Trustpilot). Het ruime assortiment (er zijn maar liefst meer dan 170.000 producten te vinden op de website) en het handig overzicht op deze website valt enkel te complimenteren en zorgt ervoor dat de consument steeds vindt waar hij naar op zoek is. De klantvriendelijke aanpak van Allekabels loont, gezien het snel groeiende aantal klanten. Bestel je voor 22uur, dan heb je jouw bestelling morgen al in huis – bovendien hoef je pas binnen 14 dagen betalen, als je dat wil. Vertrouwen in haar klanten staat bij Allekabels centraal en dat zien we graag. Voor ons krijgt Allekabels.nl een uitstekende beoordeling. Ga zo door!

Geen reacties // Reageer