Nationale Pannenkoekdag viert 10e verjaardag + win een pannenkoekpakket van Koopmans

Honderden basisschoolleerlingen kijken er al tijden naar uit: op vrijdag 18 maart vindt de tiende editie van de Nationale Pannekoekdag plaats. In 2007 werd voor het eerst een Pannenkoekdag georganiseerd waar zestig scholen aan meededen. Anno 2016 doen er maar liefst 700 scholen aan deze speciale dag mee. Op Nationale Pannenkoekdag bakken jongeren pannenkoeken voor ouderen. Op die manier hebben tienduizenden ouderen een bijzonder uitje waarbij ze ook nog eens kunnen smullen van de lekkerste pannenkoeken. Pannenkoeken bak je voor elkaar; dat is het motto van de Nationale Pannenkoekdag.

Pannenkoektaart

Speciaal voor de tiende editie van de Nationale Pannenkoekdag maakte Siemon de Jong van De taart van mijn tante een recept voor een feestelijke jubileumtaart mét daarin een hele stapel pannenkoeken verwerkt! Onderaan deze tekst vindt je het recept voor deze bijzondere taart! Wil je nog meer variëren met pannenkoeken? Voor de lekkerste pannenkoekrecepten klik je hier.

Koopmans en Tefal

De Nationale Pannenkoekdag wordt mede mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren deze dag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en hen een leuke dag te bezorgen. Ik heb met eigen ogen gezien hoe zowel jong als oud deze dag ervaren. De afgelopen jaren mocht ik bij verschillende scholen aanwezig zijn om deze dag mee te beleven en ik heb gezien dat iedereen meegeniet en meesmult van deze dag. Tefal en Koopmans zorgen ervoor dat de basisscholen die meedoen aan de Nationale Pannenkoekdag startpakketten krijgen met daarin de ingrediënten voor een pannenkoekenmaaltijd voor ouderen. Daarin zitten onder andere pannenkoekmixen, een pannenkoekpan, tafelkleden en koksmutsen. Kijk voor meer informatie over de Nationale Pannenkoekdag op de website Pannenkoekdag.nl.

Maak kans op een pannenkoekpakket!

Vanwege de Nationale Pannenkoekdag mag ik van Koopmans en Tefal maar liefst 10 pannenkoekpakketten weggeven! In dit pakket zitten vijf Pannenkoekmixen van Koopmans, een Tefal pannenkoekpan en een pannenkoekmes. Het pakket vertegenwoordigt een waarde van maar liefst €45,-!

Wil je kans maken op één van deze tien pakketten? Geef dan in onderstaand formulier antwoord op de volgende vraag:

Hoe eet jij je pannenkoek het liefst?

Voor een extra winkans volg je Shoppen.blog.nl op Instagram!


Recept Pannenkoektaart

Jubileumtaart 10 jaar Nationale Pannenkoekdag

Gestapelde pannenkoeken met gele room en frisse framboosjes

Eerst maken we de pannenkoeken:

3 eieren
3 dl melk
1.5 dl bloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout

Meng de eieren met suiker en zout en bakpoeder, voeg het bij de melk, en goed kloppen. Maak een kuiltje in de bloem, en meng beetje bij beetje al kloppend het melkmengsel bij de bloem. Met de mixer haal je de laatste klontjes er uit.
Variatie: gebruik vanillesuiker in plaats van gewone suiker. Of voeg eens een theelepeltje oranjebloesemwater aan je beslag toe!
Nog een variatie: verkruimel eens wat kletskoppen en voeg die toe aan je beslag. Dan krijgen je pannenkoeken een krokante bite.

Dan de gele room:

5 eierdooiers
vanille aroma of een zakje vanillesuiker
100 gram suiker
2 eetlepels bloem (custardpoeder kan ook)
halve liter volle melk

Zet 1 pan en 1 flinke kom klaar.
Roer in de kom de eierdooiers met de suiker en de vanille en de bloem tot een glad mengsel. In de pan doe je de melk en die warm je langzaam op. Van het vuur af voeg je nu lepel voor lepel de melk bij het eiermengsel. Blijf goed roeren. Als alles gemengd is zet je de pan weer op een laag vuur tot de gele room dik wordt. Nu moet de room afkoelen. Om een vel te voorkomen kun je er een beetje suiker op strooien of af en toe roeren.
Variatie: je kunt een beetje smokkelen met dit recept door een kant-en-klaar zakje van Dr. Oetker te gebruiken.

Bak de pannenkoeken in een koekenpan van de zelfde diameter als de springvorm die je nodig hebt voor de taart. Gebruik steeds een beetje olie en boter, middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken op hoog vuur. Als de rand loslaat: omdraaien.

Vet de springvorm in. Leg op de bodem een stuk bakpapier (die kun je inklemmen tussen de rand). De rand kun je bedekken met een strook bakpapier iets hoger dan je springvorm. Begin met een pannenkoek en leg daarop een laagje gele room. Besprenkel met framboosjes en duw die een beetje in de room. Dan weer een pannenkoek. Zo stapel je om en om tot ze op zijn. De laatste pannenkoek niet besmeren met gele room. Zet de taart nu weg in de koelkast om op te stijven.

Vlak voor het opdienen is het mooi om de bovenkant te garneren met framboosjes en er poedersuiker overheen te stuiven.

Variatie: deze taart is ook lekker met bosbessen of aalbessen in plaats van frambozen!

Voor een grotere en/of hogere jubileumtaart kunnen de hoeveelheden verdubbeld worden.

Lees ook:Gevulde pannenkoeken in het vriesvak
Lees ook:Nieuw van Koopmans: Havermoutappeltaart
Lees ook:Mannen kunnen geen lekkere pannenkoeken bakken
Lees ook:Koopmans pannenkoekenmix met extra dure lucht
Lees ook:Koffieleuten met een BN’er

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nationale Pannenkoekdag viert 10e verjaardag + win een pannenkoekpakket van Koopmans

  1. Linda Smeets

    Met (warme) kersen en slagroom! 😃

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>