Grote ketens experimenteren met kleinere winkels in de centra

Nadat de afgelopen jaren een hoop speciaalzaken de deuren moesten sluiten ruiken ruiken concerns als Media Markt, Gamma, Praxis en Ikea nu hun kansen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De winkels experimenteren met – of onderzoeken de mogelijkheden naar – kleinere winkels in de winkelcentra. Media Markt is één van de zaken die het komende jaar sowieso kleinere winkels gaat openen. Praxis heeft al kleinere winkels geopend, onder andere in Rotterdam en Amsterdam, de zogeheten ‘Praxis om de hoek’. De oppervlaktes van deze winkels zijn ongeveer tien keer zo klein als die van de bouwmarkten aan de rand van de stad. Volgens de betrokken bedrijven zijn er in enkele jaren tijd veel doe-het-zelfzaken verdwenen, maar is de behoefte van de klant niet veranderd. Door de leegstand zijn de huurprijzen van panden in de centra lager geworden, waardoor het voor de grote concerns makkelijker is om op die vraag van klanten in te springen. Ook Gamma opende eind vorig jaar een Compact-vestiging in een Amsterdamse buurt. Directeur Ron Kloos laat aan het Algemeen Dagblad weten dat zij ervan uitgaan de komende jaren tientallen van deze winkels zullen openen, ook in dorpen.

In Duitsland wordt er ook geëxperimenteerd met kleinere winkels. Zo heeft IKEA in Hamburg een stadswinkel en is ook de Hornbach aan het experimenteren met kleinere winkels.

Helemaal nieuw zijn de concepten niet; AH To Go en de kleinere vestigingen van Hema zijn voorbeelden van winkels die eerder al lieten zien dat een kleine winkel een belangrijke toevoeging kan zijn.

Lees ook:IKEA webwinkel nu ook beschikbaar op mobiele website
Lees ook:Park op dak winkelcentrum
Lees ook:Tot zo bij IKEA?
Lees ook:Eerste Amerikaanse Primark in Boston geopend
Lees ook:Malm Ladekast van Ikea levensgevaarlijk; Ikea waarschuwt klanten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>