Miljoenen gepompt in V&D, reorganisatie nog steeds onvermijdelijk

Het noodlijdende V&D is voorlopig gered van de ondergang. De eigenaar van V&D, het Britse Sun Capital, investeert 47 miljoen euro in het warenhuisbedrijf met 62 winkels. Dit liet een woordvoerder weten aan Het Financieel Dagblad. Eerder al investeerde Sun Capital 105 miljoen euro in de winkels en in februari werd er een kapitaalinjectie gedaan van 60 miljoen euro. V&D krijgt hierdoor meer ruimte voor herstel, zo zegt de V&D-topman John van der Ent in het FD.

Ondanks de investering moet V&D alsnog snijden in het personeelsbestand. Gisteren werd bekend dat de directie flink in zal krimpen; van elf naar vier personen. Daarnaast worden er op de werkvloer nog eens vierhonderd banen geschrapt om een structurele verlaging van de loonkosten te realiseren. Personeel dat wel bij de winkelketen blijft werken hoeft geen loon in te leveren. Daar werd vorige week een overeenstemming over bereikt.

Lees ook:52 miljoen verlies voor Blokker Holding
Lees ook:M&S zet medewerkers in de kou
Lees ook:Sarah Jessica Parker het gezicht van het nieuwe Blokker
Lees ook:Nog zeven extra Hudson’s Bay-winkels in Nederland
Lees ook:200 miljoen omgezet op Miljonair Fair

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>