Geld in je Leven Tag

Op de blog lievervoordelig.nl van Godelieve kwam ik ‘De Geld in je Leven Tag’ tegen. Zonder geld is shoppen onmogelijk, dus het leek mij leuk om deze tag ook in te vullen. Volgens de officiële spelregels van een tag hoor ik eigenlijk ook andere bloggers te taggen die vervolgens deze tag invullen, maar ik hou er niet van om een tag op te dringen aan anderen, dus vandaar dat ik het bij mij eigen antwoorden laat. Kijk hieronder voor mijn antwoorden:

1 Wat kocht je van je allereerste geld?

Ik kreeg al heel jong zakgeld en kan me dus echt niet meer herinneren wat ik van dat geld gekocht heb. Grote kans dat het speelgoed was. Ik was een meisje dat graag knutselde, met poppen speelde en ik speelde ook veel met K’Nex, dus ik vermoed dat mijn eerste uitgave iets in die richting was.

2 Kreeg je als kind zakgeld?

Twee kwartjes voor in de portemonnee, en een gulden voor in de spaarpot. Iedere maandag kregen mijn zus, broertje en ik dit bedrag, en daarnaast kregen we in de vakanties vaak een extraatje. Ik kan me niet herinneren dat dit bedrag gedurende onze basisschooltijd ooit verhoogd is. Wat betreft het zakgeld was er één duidelijke regel: snoep kopen was uit den boze.

3 Leerde je als kind sparen?

Met die ene gulden per week voor de spaarpot leerde ik sparen voor de spaarrekening. Ieder jaar na mijn verjaardag ging ik met spaarpot naar de Rabobank en leverde de inhoud in. Vroeger mocht je als je meer dan tien gulden stortte na je verjaardag een cadeautje uitzoeken. De twee kwartjes die ik per week kreeg voor in mijn portemonnee gebruikte ik ook om mee te sparen. Twee kwartjes kon je natuurlijk niet veel mee doen, dus ik moest ook wel!

4 Wat kocht je van je eerst verdiende salaris?

Mijn eerste salaris was van een bijbaantje toen ik een jaar of vijftien/zestien was. Dit besteedde ik aan stapavondjes en kleding. Toen ik voor het eerst een fulltime salaris kreeg kocht ik een dure cameratas.

5 Wat zou je doen als je de loterij won?

Shoppen natuurlijk! We zijn een huis aan het verbouwen, hebben een dochtertje van acht weken en beide een kledingkast die altijd vol is, maar nooit wat om aan te trekken. Allerlei doelen om flink voor te gaan shoppen. Ik zou ook een groot bedrag opzij zetten zodat ik er ook later nog wat aan heb.

6 Je krijgt een extraatje van 100 euro wat doe je er mee?

Honderd euro is een mooi bedrag om te gebruiken voor een dure aankoop. Ik zou het bewaren voor een nieuw bankstel of voor de keuken en de badkamer die we gaan verbouwen.

7 Bespaar je bewust en zo ja waarop bespaar je wel en niet?

Ik bespaar veel op kleding door veel tweedehands te kopen. Kleding wat nog goed genoeg is voor een tweede leven haal ik uit de kringloopwinkel en daar kan ik vaak ontzettend blij mee zijn. Sommige items draag ik nog wel jaren, terwijl ik er misschien zelf maar twee of drie euro voor uitgegeven heb. Ook probeer ik op de boodschappen te besparen door aanbiedingen en B-merken te kopen. Ik wil het wel, maar bespaar niet echt op de energie-rekening. Ik wil nou eenmaal thuis niet in de kou zitten, dus de kachel gaat niet omlaag. Wel investeren we in energiebesparende maatregelen zoals isolatiemateriaal. De verbouwing is echter nog lang niet ten einde, dus voorlopig wordt er nog niet echt bespaard.

8 Vind jij dat geld gelukkig maakt?

Ik kan enorm gelukkig worden van grote uitgave zoals een nieuw bankstel of juist een koopje bij de kringloopwinkel. Wat dat betreft maakt geld gelukkig. Maar als ik een top vijf moet maken van dingen die mij gelukkig maken, dan staat geld er absoluut niet in. Dan staat mijn dochter op één, mijn man op twee, onze familie op drie, ons huis op vier en lekker buiten zijn op vijf.

9 Sparen of uitgeven

Beide. Ik probeer iedere maand te sparen, maar wil niet alles oppotten. Daarvoor vind ik het veel te leuk om te shoppen en nieuwe/tweedehands spullen te kopen.

 10 Wat zou je doen als je opeens heel erg rijk werd?

Toch wel een gat in de lucht springen! Het zou de verbouwing van ons huis ten goede komen, we zouden alvast genoeg geld hebben voor een eventuele studie van onze dochter en we zouden geen zorgen over werk hoeven te hebben. Afhankelijk van hoe rijk we zouden worden zijn er uiteraard ook goede doelen die op onze steun kunnen rekenen.

Lees hier ook de I love to Shop-tag! en vul hem in!

Lees ook:Hornbach heeft personeel jarenlang te weinig betaald
Lees ook:Shoppen met pinpas ex
Lees ook:ADV: Spek je spaarrekening bij de slager
Lees ook:Geshopt: tweedehands kleertjes voor onze kleine meid in kringloopwinkel
Lees ook:Vintage shoppen in Berlijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geld in je Leven Tag

  1. Financieel Gelukkig

    Ik denk dat het enorm belang is dat kinderen van jongs af aan vertrouwd geraken met sparen. Enkel zo kan men leren om verstandig met geld om te gaan en een goede toekomst op te bouwen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>