Feit: Geld uitgeven aan verwennerij maakt gelukkig

Je kent het wel: jij gaat met je tasje vol nieuwe aankopen fluitend de winkel uit en je naaste omgeving  kan maar niet geloven dat je “zoveel” geld uitgeeft aan iets dat je niet nodig hebt..Maak je geen zorgen! Het is eindelijk bewezen: mensen die zichzelf nooit op iets nieuws trakteren, zijn minder gelukkig dan shopaholics.

Gelukkig

Dat is het resultaat van een recent Amerikaans onderzoek. Daaruit blijkt dat gierige mensen het gevoel hebben alsof ze alle pret in het leven gemist hebben.  Hoewel de meeste vrouwen zich meteen na een aankoop schuldig voelen, zijn mensen met een gat in hun hand gelukkiger op lange termijn. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat dit schuldgevoel al snel afneemt.

Voorzichtig
Natuurlijk maakt onbeperkt shoppen niet gelukkiger. De sleutel om gelukkiger te worden door te shoppen is door alleen dingen te kopen die jij je kunt veroorloven. Ook moet je telkens weer goed overwegen of je het wel verdiend hebt.

Beloning
Wanneer je bijvoorbeeld een klote week op het werk hebt had, mag je jezelf best verwennen. Trakteer jezelf gewoon op iets kleins, maar ook iets nuttigs. Hoe meer je draagt en gebruikt wat je hebt kocht, hoe makkelijker het voor jezelf is om je aankopen te rechtvaardigen.

Tip
Voel je een enorme shopdrang opkomen, bezoek dan bijvoorbeeld eerst een outletwinkel. Wanneer je een koopje op de kop kan tikken, zal je gelukzalige gevoel nog groter zijn.

Lees ook:Onze favoriete dag van de week
Lees ook:Shopverslaafd?! Zo kom je er achter!
Lees ook:Shoppers zijn vaker ziek
Lees ook:Nederlandse vrouwen shoppen graag online tijdens WK
Lees ook:Ik ben sterker dan mijn impulsen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Feit: Geld uitgeven aan verwennerij maakt gelukkig

  1. Merel

    Dus uit ONDERZOEK blijkt?! Ik ben het er helemaal mee eens. Zo zat ik mij net te bedenken dat ik straks na werk even langs de Bijenkorf ga om iets leuks te kopen. Ik ben grieperig aan het worden en wil mezelf echt op iets nieuws trakteren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>