Shopverslaafd?! Zo kom je er achter!

Met zeven eenvoudige vragen valt vast te stellen of je shopverslaafd bent of niet, zo valt te lezen op de website scientias.nl. Wetenschappers hebben een test samengesteld waarin uit deze zeven vragen moet vast komen te staan of je last hebt van een heuse shopverslaving, of dat je gewoon heel erg van shoppen houdt.

De onderzoeker Cecilie Schou Andreassen vertelt over dat shopverslaving een groot probleem is voor veel mensen. Door de moderne technologie heb je zo je winkelmandje vol bij webwinkels als Wehkamp.nl en is de drempel om geld uit te geven steeds kleiner.

De test

1. Je denkt de hele tijd aan winkelen of het kopen van spullen.
2. Je winkelt/koopt spullen om je stemming te veranderen.
3. Je winkelt/koopt zoveel dat het een negatieve invloed heeft op je dagelijkse verplichtingen (school, werk, etc.)
4. Je hebt het gevoel dat je steeds meer moet winkelen of kopen om er hetzelfde fijne gevoel aan over te houden.
5. Je hebt besloten om minder te winkelen/te kopen, maar bent nog niet in staat geweest om dat te doen.
6. Je voelt je niet goed wanneer je om wat voor reden dan ook niet in staat bent om te winkelen of iets te kopen.
7. Je winkelt of koopt zoveel dat het een negatieve invloed heeft op je welzijn.

Op de bovenstaande stellingen geef je jezelf een aantal punten. Nul voor helemaal oneens, één voor niet eens, twee voor niet oneens, niet eens, drie voor eens en ben je het helemaal eens met een stelling dan geef je jezelf vier punten. Wie het met in ieder geval vier van de zeven stellingen eens of helemaal eens is, heeft een grote kans om daadwerkelijk shopverslaafd te zijn.

Kans om shopverslaafd te worden

Uit het onderzoek dat gedaan is om deze test te ontwikkelen blijkt dat de kans op een shopverslaving groter is wanneer je vrouw bent. Het ontstaat vaak aan het eind van de adolescentie en neemt af wanneer je ouder wordt. Ook persoonlijke eigenschappen maken dat je een grotere kans kan hebben op een shopverslaving. Pas dus op wanneer je extrovert en neurotisch bent. Ook wanneer je last hebt van angst, depressies en een laag gevoel van eigenwaarde heb je meer kans een shopverslaving te ontwikkelen.

Lees ook:Maak kans op 250 euro gratis winkelen
Lees ook:Vrouwen shoppen voor mannen
Lees ook:Verkopers bakken er niks van in doe-het-zelfzaken
Lees ook:Ik ben sterker dan mijn impulsen!
Lees ook:Online shop frustratie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>