Wat neem je mee voor een shoptrip in het buitenland?

Stedentrips naar het buitenland? Je hebt stedentrips, en je hebt shoptrips. Bij de eerste hang je lekker de toerist uit; bezoek je kathedralen, maak je selfies voor de Manneke Pis en ga je lekker lang uitgebreid tafelen tussen de middag. Bij een shoptrip is dat andere koek. Niks geen hotspots bezoeken, niks geen zware digitale camera’s sjouwen. Tijdens een shoptrip heb je maar één doel: geld uitgeven, en wel zoveel mogelijk. En dat vergt een andere aanpak en ook vooral andere spullen die je bij je moet hebben. Hier een lijstje met wat je écht bij je moet hebben tijdens dat shopweekendje naar het buitenland:

- Een flesje water: Niks vervelender dan een droge mond tijdens een shopsessie, is het niet? Je neemt je eigen flesje mee, want tijd om op het terras te zitten is er niet en om onderweg nog ergens een flesje te kopen is zonde van je geld.

- Druivensuiker: Voor een snelle oppepper is het handig om druivensuiker bij je te hebben. Geeft direct energie en daardoor kan je net even wat langer uitstaan om in de rij bij de pashokjes te staan.

- Zelfgesmeerde broodjes: Om dezelfde reden als dat je een flesje water meeneemt. Tijd voor een terrasje is er niet en je kunt je geld beter besteden aan die prachtige schoenen of dat leuke vestje.

- Een big shopper: Niet alleen uit milieu-technisch oogpunt is het handig om een shopper bij je te hebben, maar ook uit praktisch oogpunt. Er zijn nog een heleboel winkels die teveel spullen in een te slap plastic tasje proppen. Wil je niet dat de bodem uit je tasje knapt of dat de hengsel scheuren, dan ben je dolblij met deze big shopper die je de stevigheid biedt die je nodig hebt.

- Pleisters: Een goede shoptrip, dat is kilometers maken. Pleisters zijn dan ook geen overbodige luxe, mocht je blaren krijgen.

- Goede schoenen: Wees de slimste en draag nou niet die high heels. Sneakers zijn bij uitstek de beste schoenen om het een heel weekend vol te houden.

- Mobiele telefoon: Wil je toch nog wat foto’s maken tijdens je weekendje weg? Dan heb je tijdens een shoptrip genoeg aan een mobiele telefoon. Weegt het minste, en je hebt vaak toch nog leuke foto’s.

- Een volle portemonnee: Het is wellicht een open deur, maar ik trap ‘m toch maar even in. Tijdens een shoptrip heb je er niets aan als je op-een-budget moet. Je bent ten slotte dit weekendje weg om jezelf eens even flink in de watten te leggen. Dan wil je niet dat geweldige shirtje laten hangen omdat je niet genoeg geld bij je hebt. Nog een handige tip? Google van tevoren eens even hoe het zit met zakkenrollers in de stad die je bezoekt. Het laatste wat je wilt is al je geld en pasjes kwijtraken doordat zakkenrollers het op jou gemunt hebben en dat je je tijd vervolgens moet verdoen met aangifte doen op het politiebureau. In sommige steden is het daarom verstandiger om bijvoorbeeld je ID-kaart en rijbewijs niet mee te nemen wanneer je de stad in gaat, maar om deze op je kamer in het hotel te laten. Ook kan het handig zijn om je cash geld te verdelen over meerdere vakjes in je tas. Mocht je dan wel het slachtoffer worden van een zakkenroller dan ben je nooit je volledige kapitaal kwijt.

- Een zo leeg mogelijke koffer: ga je een weekendje weg met het vliegtuig? Zorg er dan voor dat je koffer zo leeg mogelijk is, zodat je op de terugweg zoveel mogelijk spullen mee kunt nemen. Ga je langer weg dan een weekend en red je het echt niet met de beschikbare ruimte in je koffer? Check dan des noods een extra koffer in.

Let op: deze week komt er nog een artikel online over de vijf leukste Europese shopbestemmingen! En nee, daar zit geen Parijs of London bij! Hou Shoppen.blog.nl in de gaten of volg op Twitter @shoppenblog of volg op Facebook: facebook.com/shoppenblog

Lees ook:Wat voor type shopper ben jij?
Lees ook:Hip eerste hulp kastje
Lees ook:Filmpje: HELP! Een krokodil op de bagageband!
Lees ook:Handig voor op vakantie!
Lees ook:Paris Hilton is een schoenenfetisjist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>