Vintage shoppen in Berlijn

Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik samen met mijn vriend – inmiddels man – naar Berlijn ging voor een weekendje shoppen, sightseeing en uiteraard lekker eten. In januari 2013 bezochten we de Duitse hoofdstad. Ook al is het een tijdje geleden, het leek mij leuk om alsnog een blogpost hieraan te besteden. Eerder schreef ik voor Travel.blog.nl al een verslag van deze reis, in deze blogpost hou ik het bij mijn missie. Ik had in Berlijn een speciale missie; vintage kleding shoppen. Als je in Berlijn een beetje betaalbaar wilt shoppen kun je natuurlijk naar de H&M gaan en daar de kleding kopen die je anders ook om de hoek zou kunnen kopen. Het is echter veel leuker om je te buiten te gaan aan vintage kleding en accessoires, want Berlijn staat bekend om de bijzondere vintage-adresjes. Het is soms even zoeken of juist even tegen een adresje aanlopen, maar dan heb je ook wat. Wij bezochten onder andere Made in Berlin aan de Friedrichstrasse 114A, een filiaal van Kleidermarkt. Kleidermarkt was de eerste tweedehands winkel waar men kleding per kilo af kon rekenen. Made in Berlin is een winkel waar tweedehands wordt gecombineerd met nieuwe artikelen. Voor de topstukken betaal je alsnog veel geld, maar ook tussen de nieuwe kleding zijn juist heel erg betaalbare stukken te vinden. Ook voor mannen is er volop keus. Ik kocht er een nieuw truitje voor 15 euro en een sjaal voor 2,50.

Omdat onze tijd beperkt was zijn we maar in een paar tweedehands winkeltjes geweest. Een aanrader voor de vintage liefhebber is ook zeker de tweedehands kledingwinkel Humana die gevestigd zit aan Alexanderplatz. Met je aankopen bij deze winkel steun je ook nog eens het goede doel. Het is echt een enorme winkel, waar je wel urenlang doorheen kan slenteren en naar de paskamers kan blijven lopen. Zowel voor mannen als vrouwen en kinderen is hier een zeer ruime keus!

Ben jij zelf wel eens in Berlijn geweest om je te buiten te gaan aan de vintage winkels? Wat was jouw buit?

Lees ook:Sale! In welke Europese steden is wanneer uitverkoop?
Lees ook:Vintage, retro en kitsch is über hot!
Lees ook:Lief! Lifestyle gaat de grens over: nieuwe winkel in Berlijn
Lees ook:Jongeren kopen steeds meer tweedehands
Lees ook:Naakt shoppen voor stijlvolle outfit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>