De vijf leukste Europese steden om te shoppen

Heb je nog geen vakantie geboekt of zit je nog te dubben over de bestemming? Als ware shopaholic is een vakantie natuurlijk niet compleet wanneer je niet helemaal los kunt gaan met je zuur verdiende vakantiegeld. Daarom zet ik de vijf leukste Europese bestemmingen op een rij waar je naar hartelust kunt gaan shoppen. En nee, London en Parijs slaan we dit keer over. Dít zijn de vijf steden waar jij je geld uit gaat geven!

Boedapest

De hoofdstad van Hongarije is een heerlijke shopbestemming. Waarom? Omdat shoppen in Oost-Europa nog relatief goedkoop is, het aanbod er steeds groter wordt en het winkelen er lekker ongedwongen is. In Boedapest heb je een combinatie van de moderne, grote ketens, en de overdekte markten met voornamelijk levensmiddelen. Oké, je zult niet naar Boedapest gaan om je groente en fruit in te slaan, maar het zijn wel prachtige markten om te zien en doorheen te struinen. Uiteraard vind je in Boedapest ook de wat traditionelere winkeltjes met authentieke ambachtelijke producten.

Lille

Ben je gek op brocante, vintage of gewoon ‘rommel’? Dan ga je in het eerste weekend van september lekker shoppen in het Franse Lille! In Lille wordt ieder jaar in het eerste weekend van september een enorme antiekmarkt georganiseerd. Deze antiekmarkt is zo groot, dat er gewoon georganiseerde reizen vanuit Nederland naartoe gaan. 33 uur lang kun je je geluk niet op bij meer dan 10.000 exposanten. Daar zitten de echte antiekhandelaren tussen, maar ook particulieren. Ben je de oude meuk zat en wil je iets nieuws? Modehuizen als Gucci en Louis Vuitton zijn ook te vinden in het centrum. Ook leuk om te doen: als je dan toch in Lille bent, de dierentuin in de stad is gratis te bezoeken.

Istanbul

Istanbul is als shopbestemming nog niet heel erg bekend. De Turkse stad doet haar best om daar verandering in te brengen, zo organiseerden zij in de maand juni voor de vijfde keer het Istanbul Shopping Fest. Wist je bijvoorbeeld dat Istanbul meer dan negentig shopping malls heeft? Uiteraard ga je niet alleen maar naar Istanbul voor de moderne winkelcentra, maar ook voor de Grote Bazaar. De Grote Bazaar telt meer dan vijftig straten en 1200 winkeltjes waar je van alles vindt; van sieraden tot tapijten en van kruiden en specerijen tot handbeschilderde keramiek.

Reykjavik

Oké, puur als shopbestemming is deze stad misschien niet voor ieder van ons weggelegd. Shoppen in Reykjavik is namelijk duur. Erg duur. Maar daar staat natuurlijk ook wat tegenover: de kwaliteit van wat je er koopt is over het algemeen erg hoog. En kwaliteit heeft nou eenmaal een prijs. Verrassend in Reykjavik is dat er ook een hele grote vlooienmarkt gehouden wordt in een loods. Hier kun je ook proeven van één van IJslands bijzonderste delicatessen: haai.

Brugge

Zelf vind ik Brugge echt een fantastische stad! Als je naar Brugge gaat (mijn voorkeur gaat uit naar de herfst, maar in januari is er de grote uitverkoop), waan je je echt in een stukje historie waar je U tegen zegt. Het leuke aan Brugge is dat je er minder grote ketens tegenkomt, maar des te meer boetiekjes. Ook als groot fan van chocolade ben je in Brugge helemaal op je plaats, want het lijkt wel alsof er om de vijf winkeltjes een chocolatier gevestigd is. Brugge is ook een prima bestemming als je je vriend/partner/man mee wilt nemen. Hij kan er zijn geluk namelijk niet op met het grote aanbod Belgische bieren.

Follow my blog with Bloglovin

Lees ook:Hotelgasten Lille prijzen stad om het shoppen
Lees ook:Ga naar de grootste brocantemarkt van Europa in Lille op 5 september
Lees ook:Wintersolden starten; shoptrips Antwerpen, Brugge, Brussel
Lees ook:Nu ook in Frankrijk winkelen bij Kruidvat
Lees ook:Haarlem meest kindvriendelijke stad van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>