Ga naar de grootste brocantemarkt van Europa in Lille op 5 september

Het staat al tijden op mijn verlanglijstje, maar dit jaar komt het er wederom helaas niet van: de braderie van Lille. De Noord-Franse stad wordt op zaterdag 5 september omgetoverd tot een waar brocante-walhalla, waar je maar liefst over een lengte van 100 kilometer kraampjes vindt met antiek, snuisterijen, brocante- en tweedehands goederen. 100 kilometer!

Je kan je niet eens voorstellen wat je allemaal tegen kunt komen op deze markt. Van vintage meubels tot antieke kunstvoorwerpen en van stokoude boeken tot de meest bijzondere ouderwetse fotocamera’s; je vindt het er allemaal.

Vanuit Nederland worden door verschillende touroperators dagreizen aangeboden naar Lille op 5 september. Onder andere de ANWB organiseert busreizen, waarbij je op kunt stappen in Amsterdam, Arnhem, Bergen op Zoom, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Utrecht, Weert of Breda. De kosten voor zo’n dagreis zijn 39 euro (of 35 als je instapt in Breda). Voor dat geldt krijg je een kopje koffie of thee en bij aankomst in Lille een gratis stadsplattegrond (wel zo handig voor als je verdwaalt tussen al die antieke schatten). Kijk op de website voor meer informatie en om de reis te boeken.

Photo credit: jfgornet / Foter / CC BY-SA

Lees ook:HoeraBea hoed gespot tijdens bezoek koningin Beatrix
Lees ook:Winkelcentrum van 8 kilometer!
Lees ook:Hotelgasten Lille prijzen stad om het shoppen
Lees ook:Marlies Dekkers sluit winkels; deze zijn nog open
Lees ook:Pandora opent store in centrum Breda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>