Nederlanders geven weer meer geld uit

Het lijkt langzaamaan weer wat beter te gaan met het consumentengedrag in Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben Nederlanders in de maand mee 1,1% meer besteed aan goederen en diensten dan in dezelfde maand vorig jaar. Het geld werd met name meer uitgegeven aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten, en dat lijkt een goed teken; woninginrichting valt vaak onder de luxere uitgaven. Bovendien lijkt het aankopen van woninginrichting samen te gaan met de opleving van de woningmarkt. Consumenten gaven daarnaast in de maand mei 2,4% meer uit aan voedings- en genotsmiddelen. Duurzame goederen werd 0,7% meer aan besteed. Ook gaven Nederlanders meer uit aan diensten, zoals woninghuur, reizen met bus of trein, bezoeken aan restaurants of de kapper.

Ondanks dat Nederlanders weer meer geld uitgegeven hebben is het vertrouwen van de consument in de maand juli iets minder positief dan in juni.

Lees ook:Spaarloon pakt gunstig uit voor woonbranche
Lees ook:Bijna drie procent meer schoenen
Lees ook:Russen geven veel geld uit
Lees ook:Contant geld blijft geliefd onder Nederlanders
Lees ook:La Vie en Rose stopt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>