Sieradenlijn geïnspireerd door Victoriaanse fantasiewereld

Juwelier Diamond Point presenteert dit najaar een sieradencollectie die is gebaseerd op het 19e-eeuwse genre Steampunk. Inspiratiebronnen zijn Victoriaanse etiquette en door stoom aangedreven technologieën. Dit is terug te zien in de handgemaakte sieradencollectie die fantasierijke, industriële elementen en diversiteit in vorm en kleur toont. De zilveren en gouden sieraden zijn gezet met diamanten, edelstenen en parels en vanaf deze maand exclusief verkrijgbaar bij Diamond Point Amsterdam. De collectie is ontworpen door kunstenaar Jos Peperkamp.

De Steampunk-collectie is gecreëerd voor de vrouw die bij speciale gelegenheden haar avontuurlijke kant wil uiten. Steampunk is gebaseerd op fantasie en komt uit de tijd voor de Industriële Revolutie, waarin stoomkracht de primaire krachtbron was. Utopische technologieën uit deze tijd, zoals luchtschepen en koetsen, samen met aspecten uit de Victoriaanse stijl, zoals hoge hoeden, wandelstokken en cumberbands, vormen de basis van Steampunk. Voorheen kwam dit genre vooral terug in de literatuur, maar tegenwoordig is de stijl ook te zien op de catwalk. De collectie kenmerkt zich door handgemaakte vliegen, bouten en moeren, gecombineerd met een verscheidenheid aan diamanten, citrienen, saffieren, amethisten en parels. O

www.diamondpoint.nl

Lees ook:Korting spotten met stippen
Lees ook:Bigli laat moeders stralen met ‘Milla’ sieraden
Lees ook:Vi-Spring introduceert nieuwe ‘limited edition’ bedden
Lees ook:Laat je ogen glinsteren
Lees ook:Zwaartafelen: Stoere tafels, kekke stoeltjes en bijzondere lampen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>