Deel je kringloopvondsten met #kringloopliefde op Instagram

Het werkt voor mij zeer ontspannend; lekker struinen in kringloopwinkels. Ik mag me gelukkig prijzen met een heleboel kringloopzaken bij mij in de buurt. Binnen vijf kilometer afstand heb ik vier kringloopzaken en reis ik nog een klein stukje verder dan zijn er nog zo’n vijf winkels waar ik me te buiten kan gaan aan tweedehands snuisterijen. Sinds ik in verwachting ben van ons eerste kindje ga ik zeer gericht te werk wanneer ik ga shoppen in kringloopwinkels. Ik zoek met name spullen die nog zo nieuw lijken dat je er niet aan zien kan dat het tweedehands is, of spullen waarvan je weet dat je het toch niet veel gaat gebruiken en waarvan het daarom zonde is om het nieuw aan te schaffen. Zo kocht ik laatst in de kringloop een tummytub voor slechts 3,50 en een gloednieuw zwembroekje van het merk Mexx waar het kaartje nog aan hing. Hoefde ik slechts 1 euro voor te betalen.

Waarom ik koop bij kringloopwinkels?

Ik heb meerdere redenen waarom ik graag bij kringloopwinkels koop. Ten eerste ben ik een groot voorstander van tweedehands omdat ik vind dat spullen die nog prima een ronde meegaan niet zomaar weggegooid moeten worden. Ten tweede zijn veel kringloopzaken ooit opgericht om goede doelen mee te ondersteunen. Drie van de kringloopzaken die ik geregeld bezoek ondersteunen projecten in RoemeniĆ«, een vogelopvang en een opvang in Nederland voor mensen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Door in deze winkels te kopen ondersteun ik ook deze goede doelen, en daar hoef ik niks extra’s voor te doen. Bovendien werken er vaak mensen die een bepaalde afstand hebben tot de arbeidsmarkt en door het werken in een kringloopzaak toch een nuttige invulling van hun dag hebben. Ten derde is kopen bij kringloopzaken ook voor mijn portemonnee bijzonder gunstig. Hoe vaak ik wel niet iets gekocht heb waarvoor ik nieuw wel meer dan 10 keer zoveel zou moeten betalen! Samengevat: Kopen bij een kringloopwinkel is goed voor het milieu, goed voor samenleving (goede doelen) en goed voor mijn eigen portemonnee.

Mijn vondsten

Het lijkt mij erg leuk om mijn kringloopvondsten met jullie te delen. Op Shoppen.blog.nl zul je voortaan dan ook regelmatig een ‘shoplog’ voorbij zien komen van spullen die ik in de kringloop heb gekocht.

#Kringloopliefde

Leuke of mooie vondsten deel ik ook op Instagram met de hashtag #Kringloopliefde. Bij deze roep ik andere kringloopliefhebbers op ook hun vondsten te delen via deze hashtag! Zo kunnen we met elkaar zien wat voor leuke vondsten we doen bij de kringloopzaken.

Lees ook:Shoplog #kringloopliefde: kleertjes voor de baby
Lees ook:Morgen is het Nationale Kringloopdag 2015!
Lees ook:Jongeren kopen steeds meer tweedehands
Lees ook:Vintage, retro en kitsch is Ć¼ber hot!
Lees ook:Shoplog: Garageverkoop in eigen dorp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>