Shoplog #kringloopliefde: kleertjes voor de baby

Op Instagram deel ik zo nu en dan mijn leukste en mooiste kringloopvondsten. De laatste maanden ben ik uiteraard druk bezig geweest met shoppen voor ons eerste kindje. Ook bij de kringloopwinkels heb ik mijn ogen de kost gegeven en kon ik de verleiding vaak niet weerstaan. Een nagenoeg nieuw broekje voor slechts 0,75 eurocent? Een zwembroekje van Mexx met het kaartje er nog aan voor slechts 1 euro? Rompertjes voor slechts 0,50 eurocent? Die laat je toch zeker niet hangen? Niet alleen vanwege het financiële aspect vind ik het belangrijk om tweedehands te winkelen, ook vanwege het milieu en het goede doel wat je vaak steunt door aankopen te doen in een kringloopwinkel. Hierbij laat ik een aantal kleertjes zien die ik de afgelopen weken in kringloopwinkels gekocht heb voor onze baby.

Dit leuke pakje is afkomstig van H&M, maar ik kocht het in de kringloopwinkel voor slechts 0,75 eurocent. Aan het pakje is te zien dat het niet of nauwelijks is gedragen, het ziet er nog fonkelnieuw uit!


Nog zo’n bijna fonkelnieuw pakje voor onze kleine uk. Ik wist niet hoe snel ik deze in m’n mandje moest gooien. Schade? Slechts 0,50 eurocent!

Broekjes! Ik heb de afgelopen weken een heleboel broekjes gekocht in verschillende maten. Als er iets is wat niet slijt bij kleine baby’s dan zijn het wel de broekjes en die kun je dus prima tweedehands kopen. Wij weten nog niet of we een jongetje of een meisje krijgen, dus ik heb geprobeerd het wat neutraal te houden. Bij broekjes vind ik dit makkelijker dan truitjes. Op truitjes zit vaak een printje wat echt toegespitst is op het geslacht (vlinders voor meisjes, autootjes voor jongetjes), en dat is bij broekjes veel minder het geval.

Kringloopwinkel De Wissel waar ik geregeld kom verkoopt ook vaak een heleboel leuke rompertjes. Het leuke van deze kringloop is dat ze standaard prijzen aanhouden voor rompertjes. Elk rompertje kost 0,50 eurocent. Ook de merkrompertjes!

Dit vestje kon ik simpelweg niet laten hangen! Het is maat 62, dus ik hoop dat ons kindje het nog niet héél snel kan dragen, maar om het te laten hangen in de winkel is simpelweg geen optie. Bij kringloopzaken kan het soms een dag later al mogelijk zijn dat het er niet meer hangt.

Dit zijn mijn vondsten van de afgelopen weken! Voor wie nu denkt: ‘Wat sneu, krijgt die baby alleen maar tweedehands meuk aan!’ wees gerust, we hebben ook een heleboel nieuw gekocht.

Hoe zit het met jou? Koop jij veel tweedehands voor je kinderen? En ga je daarvoor naar kringloopzaken of koop je via Marktplaats?

Lees ook:Deel je kringloopvondsten met #kringloopliefde op Instagram
Lees ook:Geshopt: tweedehands kleertjes voor onze kleine meid in kringloopwinkel
Lees ook:Shoplog: Garageverkoop in eigen dorp
Lees ook:Morgen is het Nationale Kringloopdag 2015!
Lees ook:Geef jij tweedehands cadeautjes?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>