Shoplog: Garageverkoop in eigen dorp

Ik ben werkelijk gek op de kringloop en op rommelmarkten, dus ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik hoorde dat er in eigen dorp een garageverkoop zou worden georganiseerd. Ik woon in een dorp met zo’n zesduizend inwoners, maar spijtig genoeg moeten we het hier zonder kringloopwinkel stellen. Wel wordt er ieder jaar op Koningsdag een vlooienmarkt georganiseerd, maar voor mijn zoektochten naar leuke tweedehands spullen ben ik toch echt aangewezen op omliggende plaatsen. Nu ik net een paar weken geleden moeder ben geworden van een prachtige dochter staat het kringloopwinkelen even op een laag pitje, maar deze garageverkoop kon ik niet aan mijn neus voorbij laten gaan. Ten eerste omdat het prachtig weer was, ten tweede omdat er heel veel adressen bij mij in de buurt meededen en ten derde omdat ik vind dat dergelijke initiatieven in ons dorp van harte ondersteund moeten worden!

Zonder dat mijn man en ik een specifiek doel voor ogen hadden om te kopen tijdens deze garageverkoop gingen wij met een gevulde portemonnee op pad. We zagen een hoop troep, honderden vazen, bloempotten en glazen, maar ook een heleboel bijzondere spullen. Wat dacht je van het aanbod van de overbuurvrouw van mijn schoonouders, die zelf een typisch Britse rode telefooncel had nagemaakt van hout dat als versiering heeft gediend tijdens een feestweek?

Ondanks dat wij de afgelopen weken een heleboel leuke kleertjes voor ons dochtertje hebben gekregen kon ik het niet laten om toch wat leuke kleertjes voor haar mee te nemen. Ik betaalde voor het vestje met de uil 1 euro, voor het truitje van Z8 2,50, voor het rompertje van Lief! Lifestyle ook 2,50, voor het roze vestje 0,50 cent en voor het blauwe rompertje van de HEMA eveneens 0,50 cent.

Mijn man kwam een jongetje tegen die hij kent van het muziekkorps waar hij bij speelt. Zij deden goede zaken. Een bijtring voor de kleine voor slechts 10 cent. Jongetje blij, wij blij. Of we de bijtring mét spiegel nou ooit gaan gebruiken of niet, het jongetje glunderde van trots dat hij wat verkocht had en dat is ons ook heel wat waard.

Als laatste kocht ik een fantastisch oud houten krukje. Het adres waar ik dit krukje kocht stond een beetje achteraf, dus voor de bezoekers aan de garageverkoop die het dorp niet goed kennen was dit adres niet makkelijk te vinden. Mijn geluk, want ik vermoed dat als dit adres beter op de route had gelegen het krukje allang voor mijn neus was weggekaapt. Ik betaalde voor het krukje maar 1 euro!

Al met al voor een shopsessie van nog geen anderhalf uur, waarbij we onderweg ook nog eens aardig wat bekenden tegenkwamen waarmee we even bij moesten kletsen, vind ik dat we een goede score hebben. Voor 8,10 euro hadden wij een prachtige ochtend en een heleboel leuke spullen voor onze dochter en voor onszelf. Wat mij betreft blijft het in ons dorp niet bij deze ene keer en wordt deze garageverkoop voortaan jaarlijks georganiseerd!

Lees ook:Shoplog #kringloopliefde: kleertjes voor de baby
Lees ook:Baboesjka een kleurrijke musthave van Fatboy
Lees ook:Deel je kringloopvondsten met #kringloopliefde op Instagram
Lees ook:Verkoop de sieraden van je ex
Lees ook:Huishoudelijke mededeling: Bente is geboren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>