Jongeren kopen steeds meer tweedehands

Uit jaarlijks onderzoek van Kaleidos Research onder jongeren tussen de 12 en 18 jaar is gebleken dat jongeren steeds meer tweedehands spullen kopen. In vier jaar tijd is het aantal jongeren dat spullen een tweede leven gunt gegroeid van 9 naar 16%.

Jongeren uit een gezin met een relatief hoog inkomen blijken minder tweedehands te kopen dan jongeren uit een gezin met een lager inkomen. Onder de ‘rijkere’ jongeren koopt 8% tweedehands. Van de jongeren uit armere gezinnen is dat 20%.

Een oorzaak voor de groei kan gezocht worden in de huidige trend waarin vintage kleding weer helemaal mag. Daarnaast is het aanbod van plaatsen waar je tweedehands spullen kunt krijgen veranderd. Zo zijn er steeds meer winkels, zowel online als offline, die naast hun gebruikelijke assortiment ook tweedehands spullen aanbieden.

Lees ook:Vintage, retro en kitsch is über hot!
Lees ook:Vintage shoppen in Berlijn
Lees ook:Vintage is helemaal top!
Lees ook:Marktplaats voor vintage mode
Lees ook:Pop-up store TINUS vintage opent in Amsterdam West

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>