Britse winkelier vertrouwd zijn klanten volledig

Tja, als winkeleigenaar sta je soms voor een dilemma: hoe geef je jezelf en je drie personeelsleden vrij zonder dat je klanten de dupe worden van jullie vrije kerstdag? De Britse Tom Algie bedacht dat hij op zijn zaak best open kon houden zonder personeel, als hij een emmer als kassa op de toonbank neer zou zetten. Voor de verbaasde klanten legde hij er voor de duidelijkheid een briefje bij: “Ja, iedereen is vandaag vrij, ik ook, dus pak wat je wilt kopen en doe het geld hierin. Prettige kerst.”

Doe het zelf
Het klinkt als een wild plan, maar het werkte wel! Hoewel er geen enkele medewerker in de doe-het-zelfzaak (hoe toepasselijk!) aanwezig was, betaalde elke klant keurig, zei Algie vrijdag in de Britse krant Daily Mail. De 47-jarige gescheiden vader van twee volwassen kids maakte aan het einde van de middag de ballans op en vond bijna 200 euro in de “kassa” gemaakt van een trechter en een pvc-buis die in een emmer uitkwam.

Family first
Op de vraag of hij zich geen zorgen had gemaakt over zijn onbemande shop, antwoordde hij: ‘Nee, geen moment! Ik maakte de beslissing om hem open te houden snel. Gewoon omdat ik graag bij mijn familie wilde zijn met kerst en mijn klanten niet wilde teleurstellen. Settle (North Yorkshire) is een prachtig klein dorpje en we hebben nooit problemen hier. Ik heb vertrouwen in mijn klanten en ze hebben mij niet teleurgesteld.’

Fooi
Wat er zoal gekocht werd op tweede kerstdag?: onder andere een ladder, batterijen, vuilniszakken, wat glaswerk, een afwasborstel en een stropdas. Naast geld lieten de klanten ook bedankbriefjes achter en schreven ze op wat ze zoal gekocht hadden. Ook kregen Algie en zijn personeel een aantal fooien.

Lees ook:Tip: shop een kerstboom (deel 2)
Lees ook:Gratis koffie bij IKEA Amsterdam-Zuidoost
Lees ook:IKEA roept trommelstokjes terug
Lees ook:34 kassa’s bij nieuwe Primark in Dordrecht
Lees ook:Volgende week final sale bij V&D?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Britse winkelier vertrouwd zijn klanten volledig

  1. Pingback: Organisatie Activist » Blog Archief » Leidinggeven? Niet doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>