Hotel Transylvania 2 voor liefhebbers van kleine monstertjes

Voor wie geen genoeg kon krijgen van de leuke monstertjes in de animatiefilm Hotel Transylvania uit het jaar 2012 kwam het afgelopen jaar Hotel Transylvia 2 uit. In de film heeft het kleine jongetje Dennis de hoofdrol. Dennis is het zoontje van Mavis, de dochter van Graaf Dracula en haar man Johnny, die uit de ‘normale’ wereld komt. Wanneer Dennis bijna vijf is en nog geen hoektanden heeft zoals vampiers dat normaliter hebben, begint opa Graaf Dracula zich behoorlijk zorgen te maken. Kinderen die op hun vijfde nog geen hoektanden hebben kunnen namelijk geen vampiers zijn.

Leren wat het is om vampier te zijn

Mavis begint zich, vanwege de ‘menselijke’ trekken van kleine Dennis, af te vragen of het hotel waar zij in wonen wel een goede plaats is voor een jongetje die geen vampiertrekken heeft. Samen met haar man Johnny gaat ze naar Californië om te kijken of dat misschien een goede plaats is voor Dennis om op te groeien. De reis van Mavis en Johnny geeft opa Dracula de mogelijkheid om Dennis voor eens en altijd te laten zien wat het is om een vampier te zijn. Hij neemt de kleine Dennis mee naar plaatsen waar hij leerde wat het is om vampier te zijn.

Opa Dracula

Natuurlijk gaat er tijdens die trip van alles mis. Zo blijkt het vampierenkamp waar Dracula als kind kwam niet meer gericht te zijn op het creëren van bloeddorstige monsters, maar op het vermaak van de kleine vampiertjes. Bovendien is er bij kleine Dennis geen enkel teken dat hij op korte termijn zijn hoektanden nog gaat krijgen. Opa moet zich er bij neerleggen dat Dennis geen vampier wordt, maar dat valt hem zwaar.

Wat vond ik van Hotel Transylvania 2?

De film over de bijzondere monstertjes is leuk om op een druilerige middag te bekijken. De kijkwijzer geeft aan dat de film geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar oud, en dat is wat mij betreft terecht. Hier en daar zaten er best spannende stukjes in de film die ik zeker niet geschikt acht voor jongere kinderen.

De film Hotel Transylvania 2 is sinds kort verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Vind Sony Picture Home Entertainment NL ook leuk op Facebook om op de hoogte te blijven van alle releases! Klik hier.

Hotel Transylvania 2

Lees ook:Win Johnny English prijzen @Shoppenblog
Lees ook:Diamantendiefstal op Schiphol
Lees ook:Toch goud voor Dennis van der Geest
Lees ook:Veeeel Johnny Depp voor je geld
Lees ook:Marlies Dekkers opent winkel in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>