The Walk: een ode aan de Twin Towers

Van de makers van ‘Forrest Gump’. Als je die zin op een DVD-hoes zet, dan heb je me al. Ik was dan ook ontzettend benieuwd naar de film ‘The Walk’, van regisseur Robert Zemeckis. De omschrijving van de film was alleen al veelbelovend; ‘The Walk is een liefdesbrief aan het Parijs en New York van de jaren ’70, maar vooral aan de torens van het World Trade Center.’ Nou en of!

Waar gaat The Walk over?

Philippe Petit is een Fransman met één bijzondere obsessie: koorddansen. En dan niet zomaar koorddansen, maar op bizarre hoogtes over een koord balanceren. Wanneer Petit in een krant leest over de in aanbouw zijnde Twin Towers van het World Trade Center in New York besluit hij dat dat zijn ultieme doel gaat worden. Samen met zijn metgezel Annie en een aantal vrienden plant hij de meest gevaarlijke, bijzondere en bizarre loop over een koord ooit.

In The Walk vertelt Petit zelf zijn bijzondere verhaal. Hoe hij ooit geïnteresseerd raakte in koorddansen, hoe hij voor het eerst Papa Rudy, zijn leermeester, ontmoette en hoe de planning van zijn stunt verliep.

Zweethandjes

Het is lang geleden dat ik tijdens het kijken van een film met zweethanden op de bank heb gezeten en mijn adem stokte van de spanning. The Walk bleek een bloedstollend spannende film, zonder dat het naar een thriller of actiefilm neigt. Het personage van Petit is bijzonder goed neergezet door Joseph Gordon-Levitt. Zijn medespelers – afgezien van Annie – komen er in de film echter maar wat karig vanaf. Het wordt niet duidelijk wat hen nou drijft om mee te doen met dit bizarre plan.

The Walk is sinds kort verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Copyright: © 2015 Columbia Pictures Industries, Inc. and LSC Film Corporation. All Rights

Walk, The - TBXS04821 - 3D

Volg Sony Pictures Home Entertainment Benelux Nederland op Facebook hier

Lees ook:One Direction winkel Waasland Shopping Center vanaf 16/8
Lees ook:Nicolette van Dam, Dennis van der Geest en Gigi Ravelli dagen rokers uit
Lees ook:Nieuwe collectie Sweet Petit van Prénatal in de winkels
Lees ook:Michael Jackson souvenirs mogen verkocht worden
Lees ook:Honing te koop afkomstig van dak Alexandrium Shopping Center Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>