‘Tuinieren is kinderspel’ – handboek voor kinderen met groene vingers

Dat tuinieren hip is, mag geen verrassing meer heten. Zelfs het onderhouden van een moestuintje is echt niet alleen maar voor oudere mensen meer, daar heeft een bekende supermarktketen wel voor gezorgd! Een tijdje geleden ontving ik het boek ‘Tuinieren is kinderspel‘ van tuincoördinator Franciska Laureijs en fotograaf Hans Clauzing. In dit boek, speciaal voor kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar oud, gaat men een stapje verder in het tuinieren dan bij de befaamde ‘moestuintjes’. Zelf je eigen minikasje maken, pompoenen kweken én uithollen, je eigen vlinderkastje maken; allemaal activiteiten voor in de tuin die zo leuk zijn dat je na het lezen van het boek niet kunt wachten om zelf de tuin in te gaan.

Tuinieren is kinderspel - shoppen.blog.nl

Interessante weetjes en tips

In ‘Tuinieren is kinderspel’ wordt zeer uitgebreid aandacht besteed aan wat kinderen zoal in de tuin kunnen leren en hoe zij hun eigen tuintje kunnen onderhouden. Aan de hand van de vier seizoenen wordt beschreven hoe je allereerst je tuintje klaarmaakt, gaan zaden, verplanten en uiteindelijk oogsten. Het boek staat daarbij vol interessante weetjes, zoals ‘Wist je dat je de meeste bloemen kunt eten?’ en ‘Wist je dat ze van aardappelschillen wodka maken?’ Naast weetjes staan er ook leuke tips in het boek over wat je met je geoogste voedsel kunt doen. Een recept voor pompoencupcakes bijvoorbeeld!

Tuinieren is kinderspel - shoppen.blog.nl 3

Vrolijke foto’s

Wat ik ijzersterk vind aan ‘Tuinieren is kinderspel’ is de vormgeving (waar ik uitgeverij Aerial Media Company al vaker complimenten voor heb gegeven). Het boek staat bomvol mooie, vrolijke foto’s en illustraties. De vormgeving zorgt ervoor dat de inhoud makkelijk te lezen is en dat de tekst verduidelijkt wordt door middel van afbeeldingen.

Tuinieren is kinderspel - shoppen.blog.nl 2

Voor jong en oud

‘Tuinieren is kinderspel’ is natuurlijk bedoeld voor kinderen. Ik durf echter te wedden dat ouders met groene vingers dit boek ook te gek zullen vinden. Ik weet het wel zeker zelfs, want ik betrapte mijn man erop het boek er steeds even bij te pakken voordat hij de tuin in ging. ‘Tuinieren is kinderspel’ gaat bij ons dus de boekenkast in als een blijvertje.

 

Lees ook:Nieuwe trend in tuinieren: verticaal!
Lees ook:Geen groene maar roze vingers
Lees ook:Nationale Tuinweek: 29 mei tot en met 6 juni
Lees ook:Trends op het gebied van loungesets 2016
Lees ook:Wijngenietgids van Hubrecht Duijker; een fijn cadeau voor wijnliefhebbers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>