41.000 gekleurde wensvlaggen in Den Haag

Vanmiddag werd door Stichting Het Vergeten Kind een kilometerlange wensvlagslinger aangeboden aan de politiek in Den Haag. Hiemee werd tevens het startschot gegeven voor de Week van het Vergeten Kind. De doelstelling van 32.000 wensvlaggen en daarmee evenveel handtekeningen, werd ruimschoots behaald doordat Nederland de afgelopen weken massaal vlaggen heeft ingestuurd. Met de actie wil de stichting een statement maken om de situatie van de ‘vergeten’ kinderen te verbeteren.

Het Plein in Den Haag stond bomvol belangstellenden die de ‘vergeten’ kinderen een warm hart toedragen. Ook waren de ambassadeurs van de stichting Johnny de Mol, Saar Koningsberger, Angela Schijf, Babette van Veen en medeoprichter Dinand Woesthoff aanwezig. Vanuit de politiek waren onder andere Emile Roemer, Bram van Ojik en Marianne Thieme aanwezig om een kleurrijke wensvlagslinger in ontvangst te nemen.

Bram van Ojik, fractievoorzitter GroenLinks: “Het Plein heeft er nog nooit zo mooi uitgezien als deze middag. Ik hoop dat deze vlaggen hier niet alleen vandaag, maar ook morgen, overmorgen, de hele week, eigenlijk altijd blijven hangen. Zodat wij elke keer als we hier met z’n honderdvijftigen naar binnen gaan, eraan denken om de rechten van het kind waar Nederland massaal voor in actie is gekomen centraal te stellen.”

De stichting heeft op 4 februari 2012 een wensenlijst met vijf urgente verbeterpunten voor kinderen in opvangcentra aangeboden aan Minister Opstelten. Helaas zijn van deze wensenlijst weinig punten gerealiseerd. Door de transitie van de provinciale jeugdzorg naar de gemeenten staat de kwaliteit van de jeugdzorg meer dan ooit onder druk. Het lijkt over van alles te gaan (procedures, budgetten, wetgeving), maar nauwelijks over het kind. De stichting wil daarom met deze handtekeningenactie op een vrolijke maar dringende manier de ondermaatse situatie weer op de politieke agenda krijgen. Emile Roemer, fractievoorzitter SP: “Als de politiek er niet in slaagt om voor deze kinderen op te komen, moet de politiek zich hard achter de oren krabben, dus daarom wil ik deze wensenlijst volmondig tekenen!”.

Lees ook:Trekpleister geeft opkikker aan langdurig zieke kinderen
Lees ook:Zet je schoentje en maak andere kinderen blij
Lees ook:Frans Molenaar feliciteert Koningin Beatrix
Lees ook:Primark Nijmegen gaat 31 maart om 11.00 uur open
Lees ook:Cadeaubon speciaal voor brave ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>