Twee surfers verbeteren wereld met zonnebrillen

Plastic is great. Maar wel op je neus, volgens Tim en Robbert. Ze ergeren zich al jaren aan de hoeveelheid plastic die in de zee ronddobbert. Time for some action, dachten de Amsterdammers. Ze introduceren daarom een nieuw stijlvol zonnebrillenmerk genaamd Dick Moby en dragen hiermee – samen met alle kopers – een steentje bij om de zeeën schoner te maken. Van de omzet zet Dick Moby namelijk 10% in om samen met de Surfrider Foundation een betere toekomst voor plastic te creëren. Aanstaande zaterdag 8 maart start de crowdfundingcampagne op Indiegogo om deze droom werkelijkheid te laten worden.

“Plastic is een fantastisch materiaal; als we het gaan zien als de waardevolle grondstof die het is, gaan we er hopelijk ook bewuster mee om. Dat is de boodschap die we met Dick Moby willen uitdragen en hier zetten we ons dan ook voor in”, aldus Tim. Het niche zonnebrillenmerk doet niet alleen wonderen voor je karmapoints, maar zeker ook voor je stijl. De lijn is geïnspireerd op klassieke retro modellen en bestaat uit vier unisex designs in diverse kleuren en bijzondere motieven. Van een rond jaren negentig model in tortoise tot een fifities look in matgeel; er valt genoeg te kiezen. De brillen worden gemaakt van een innovatief nieuw soort eco-plastic en hebben Zeiss certified lenzen, alles in een zware kwaliteit.

Tim en Robbert hebben beiden een achtergrond in design en ondernemerschap en hebben hun verworven skills ingezet om dit ‘zonnebrillenmerk met een visie’ op te zetten. Er is echter een klein obstakel; de financiële resources om de lijn ook daadwerkelijk uit de brengen, zijn niet toereikend. Daarom start vandaag een crowdfundingcampagne, waarbij je als een van de allereersten je Dick Moby zonnebril kunt bestellen en daarmee tegelijkertijd de wereld een beetje beter kunt maken.

Je kunt je favoriete bril van 8 maart tot en met 20 april kopen via Indiegogo. Ook heeft Dick Moby van 8 maart tot en met 4 april een eigen pop-up shop in concept store Hutspot in Amsterdam, waar je de brillen kunt passen. Mochten er uiteindelijk toch niet genoeg brillen zijn verkocht, krijg je je geld weer netjes teruggestort op je rekening. Nieuwsgierig naar het ontwikkelingsproces en hoe de jongens hun targets willen gaan halen? Volg hen via hun Facebookpagina of kijk voor meer informatie op www.dick-moby.com.

Lees ook:Moby en Swatch lanceren limited edition horloge Little Idiot
Lees ook:Maak kans op 1000 euro
Lees ook:Nooit meer gratis plastic tasjes als je gaat winkelen
Lees ook:Zeeman statiegeldtas na Tilburg, nu ook in Amsterdam
Lees ook:Nijntje en de voorleesmarathon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>