Fred van Leer ambassadeur kledinginzameling Packmee

Stylist Fred van Leer wordt ambassadeur van Packmee. Dit is een duurzaam initiatief om bruikbare kleding, schoenen en huishoudelijk textiel in te zamelen. Met Packmee kan alle bruikbare kleding door de donateur worden meegegeven aan een pakketbezorger van PostNL. Daarnaast kan de doos met kleding ook gratis bij een van de 2600 postkantoren van PostNL worden afgegeven. Door gebruik te maken van het bestaande logistieke netwerk van PostNL rijden er geen extra auto’s de weg op om de kleding in te zamelen. Met de opbrengst worden KiKa en Stichting Kinderpostzegels ondersteund.

Uit onderzoek blijkt dat in Nederland jaarlijks ruim 100 miljoen kilo textiel in het huishoudelijk afval verdwijnt. Daarvan is 35% kleding die voor hergebruik geschikt is. Daarnaast geeft bijna 70% van de Nederlanders aan tussen de 5 en 20 ongedragen kledingstukken in de kast te hebben hangen. Het grootste deel hiervan belandt uiteindelijk bij het afval.

Vorig jaar juni startte Packmee in Nederland. Vanaf dat moment hebben duizenden mensen dozen bruikbare kleding opgestuurd naar Packmee. Initiatiefnemer van Packmee in Nederland, John Mijnster: “Het is zo enorm zonde om kleding die je niet meer draagt bij het afval te gooien. Het is slecht voor het milieu en door de kleding aan Packmee te geven, geef je het letterlijk een tweede leven.”

Fred van Leer vertelt waarom hij samenwerkt met Packmee: “Ik vind het een eer dat Packmee mij heeft gevraagd om mee te werken aan het vergroten van hun naamsbekendheid op de Nederlandse markt. Vaak hebben mensen van alles in de kast liggen waar ze niets mee doen en waar andere mensen heel erg blij van kunnen worden. Dus ik zeg: hup, hup ruim je kast uit en doneer aan Packmee.”

Hoe werkt Packmee
Voor het versturen van de kleding kan elke doos worden gebruikt. Op de website van Packmee staat een verzendlabel dat kan worden uitgeprint. Daarnaast kan ook met een zwarte stift het gratis antwoordnummer van Packmee op de doos worden geschreven (Packmee, Antwoordnummer 7, 2740 VG Waddinxveen). Meer informatie over Packmee en de samenwerking met Kika, Stichting Kinderpostzegels Nederland en PostNL is te vinden op www.packmee.nl.

Lees ook:Beregoede agenda van KiKa
Lees ook:Proef de KiKa krentenbol!
Lees ook:Hasbro start kortingsactie voor het goede doel
Lees ook:André van Duin en Irene Moors ontwerpen fopspeen
Lees ook:Goed doen met je oude schoen weer van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>