Coca-Cola steunt het Jeugdsportfonds met 735.000 euro

Coca-Cola steunt het Jeugdsportfonds de komende drie jaar met 735.000 euro. Dankzij dit bedrag kan Jeugdsportfonds extra jongeren helpen aan een sportlidmaatschap en sportattributen. De bekendmaking van de hoogte van de donatie, valt tegelijk met de start van de ‘Win a Ball, Give a Ball’ actie van Coca-Cola.

Voor elke voetbal die Coca-Cola tijdens deze actie weggeeft aan consumenten, doneert de frisdrankfabrikant er ook één aan een jongere die is aangesloten bij Jeugdsportfonds. Dat zijn ruim 500 ballen per dag. De actie is onderdeel van de samenwerking tussen Coca-Cola en Jeugdsportfonds. Samen willen de partijen meer jongeren die in armoede opgroeien het plezier van samen sporten laten ervaren.

“Dankzij deze donatie kunnen we sportkansen bieden aan nog veel meer kinderen in Nederland. Je staat er vaak niet bij stil, maar er zijn in Nederland 150.000 jongeren die geen lid kunnen worden van een sportvereniging, gewoon omdat hun ouders er niet genoeg geld voor hebben”, aldus Bert van Marwijk, ambassadeur van Jeugdsportfonds.

In beweging brengen
Naast de financiële sponsoring, lanceert Coca-Cola de ‘Win a ball, Give a ball’ actie om nog meer jongeren uit kansarme milieus het plezier van sporten te laten ervaren. Consumenten maken tot en met 30 juni elk dag kans op een voetbal door de code van een 1,5l of 2l Coca-Cola regular, Coca-Cola light of Coca-Cola Zero actieverpakking in te vullen op Coca-Cola.nl. Voor iedere gewonnen bal geeft Coca-Cola een bal aan een jongere die aangesloten is bij het Jeugdsportfonds. Dat zijn ruim 500 voetballen per dag.

Lees ook:Coca-Cola light blikjes met verleidelijke designs JP Gaultier
Lees ook:Gif uit de cola
Lees ook:Share a Coke- onderzoek naar voornamen
Lees ook:Gras in je Coca Cola?
Lees ook:Zangeres Duffy wordt het gezicht van dieet Cola

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>