Loetjoeboek: één van de mooiste prentenboeken van nu

Het is geen geheim dat ik dol ben op kinderboeken, en dan met name prentenboeken. Vorige week kreeg ik een prachtig prentenboek toegestuurd waar ik jullie graag meer over vertel: ‘Loetjoeboek’. Loetjoeboek is een prentenboek met hele bijzondere illustraties van kunstenares Roxanne Monsanto en tekst van Pierre Carrière.

Acrylverfschilderijen

Loetjoeboek heeft in totaal twaalf prenten. Deze prenten zijn niet zomaar even gemaakt; het zijn acrylverfschilderijen waar in totaal meer dan een jaar aan gewerkt is en dat is iets wat in de kinderboekenwereld zeer bijzonder is te noemen. Op de prenten zie je een bijzondere fantasiewereld van grotten, cactussen en bergen, het eilandenrijk Senang. Aan de binnenzijde van het boek vind je zelfs een topografische kaart van dit eilandenrijk. De afbeeldingen zijn erg gedetailleerd en prikkelen de fantasie. Het enige nadeel aan de prenten is dat het er twaalf zijn. Wat mij betreft hadden het er gerust 24 mogen zijn.

Giraf, koe en Jack Russel

Op het eilandenrijk Senang wonen bijzondere beestjes. De hoofdrolspeler in dit boek, Loetjoe, is een kruising tussen een giraf, koe en Jack Russel terriër (dit komt in het boek niet duidelijk naar voren, dus wat mij betreft laten we het aan de lezer over wat voor dier Loetjoe eigenlijk is). Loetjoe gaat op de dag na zijn vierde verjaardag voor het eerst naar school. Dat vindt Loetjoe maar wat spannend! Bovendien zou hij liever voetballen met zijn vriendjes, in plaats van naar school gaan. Even denkt hij er over na om er tussenuit te piepen en naar huis te gaan, maar dan doet hij een ontdekking op school waardoor hij besluit toch te blijven.

Duurzaam gedrukt

Mijn eerste indruk van Loetjoeboek is louter positief! Nog voordat ik het boek opengeslagen heb ben ik al met name erg enthousiast over het formaat. Het boek is een formaat gedrukt die je eigenlijk nooit ziet. Daarnaast is het boek een ‘dwarsligger’, ook erg leuk voor de verandering. De prenten in het boek zijn heel erg mooi gemaakt. De plaatjes vullen in wat ingevuld moet worden, maar laten ook voldoende ruimte over voor de fantasie van de kinderen. Wat ik zelf een groot pluspunt aan het boek vindt, afgezien van het uiterlijk en de inhoud, is dat het boek op duurzame wijze gedrukt is. Loetjoeboek is gedrukt in waterloos offset, met inkt op plantaardige basis en op FSC-gecertificeerd papier. Het prentenboek is een hardcover.

Geschikt voor peuters

Mijn dochtertje is nog net wat te klein voor Loetjoeboek, maar ik heb er nu al heel veel zin in om dit boek aan haar te gaan voorlezen wanneer ze een jaar of twee, drie is. Ik denk dat driejarigen ook wel wat herkennen in het boek, omdat zij het zelf waarschijnlijk ook spannend vinden om voor het eerst naar de ‘grote school’ te gaan.

Loetjoeboek is voor 19,50 euro te bestellen in de boekhandel, maar ook via de website www.loetjoeboek.nl.

Lees ook:Droomvallei maakt voor het eerst prentenboek
Lees ook:Wat een jaar!
Lees ook:Nieuw prentenboek van Oliver en Charlie: Waar is Lily?
Lees ook:Nieuw prentenboek van Paddington: Paddington in het ziekenhuis
Lees ook:Cadeautip voor creatievelingen: haakboek Hero en de draak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>