Geen bloemen voor Moederdag?

Wij wisten je in maart al te vertellen dat moeders over het algemeen geen bloemen op moederdag cadeau willen krijgen. De bloemisten en groothandelaren spreken nu zelfs over een “lauwe moederdagmarkt”.

Moeders & kinderen
Brancheorganistaie VGB melde afgelopen donderdag dat als gevolg van de economische toestanden er al weinig vraag naar bloemen was, maar dat deze trend ook doorgezet gaat worden op moederdag. Tja, moeders willen dus duidelijk geen bloemen, pralines of een nieuwe stofzuiger voor moederdag. Moeders willen tijd voor zichzelf, een dagje zónder de kinderen!

Bloemen & planten
De bloemisten en supermarkten bestellen dan ook minder bloemen en planten bij de groothandelaren. Rozen in verschillende kleuren zijn de meest gevraagde bloemsoort. Supermarkten vragen daarnaast veel kant en klare gemengde boeketten. Plantenhandelaren signaleren voornamelijk een verhoogde vraag naar op schalen opgemaakte plantenarrangementen, maar daarbij wordt dit jaar vooral voor goedkopere soorten gekozen. Overigens doen ook tuinplanten het goed. Dat heeft volgens de VGB vooral met het zonnige weer van de laatste dagen te maken.

Traditie & prijs
Voordeel is wel dat de bloemen voor moederdag eens een keer niet extra duur zijn. Dus wie zijn of haar moeder toch geheel volgens de traditie een boeketje wil geven, die betaald stukken minder voor een bosje dan voorgaande jaren.

Lees ook:Tips voor een geslaagde moederdag
Lees ook:Moederdag 2010 wordt uitglijder
Lees ook:Moeder wil graag zelfgemaakt cadeau op Moederdag
Lees ook:Moeder koopt eigen Moederdagcadeau
Lees ook:Moeders krijgen vaker ontbijt op bed dan vaders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>