iBOOD is Webwinkel van het jaar 2009


De website van onlinewinkel iBOOD is in de categorie e-commerce gekozen tot de beste site van het jaar 2009. Het publiek, bestaande uit 1,3 miljoen internetters, heeft iBOOD tot winnaar uitgeroepen. De verkiezing voor de beste internetsite vindt mede plaats op basis van de Marktmonitor van de STIR (Stichting Internetreclame). De organisatie van de verkiezing is in handen van het vooraanstaande online marktonderzoeksbureau MetrixLab en internettijdschrift Emerce.

“We zijn enorm vereerd met deze uitkomst. Aan deze verkiezing deden dit jaar 20 webwinkels mee. Daarbij zijn grote concerns als o.a. Wehkamp, Marktplaats.nl en Bol.com. Onze webwinkel heeft elke dag één superaanbieding. De iBOOD-community bestaat uit een grote groep frequente gebruikers en bespreekt dagelijks de aanbieding op onze website. Deze gebruikers zijn veelal productkenners, koopjesjagers en consumenten die veel waarde hechten aan de gebruikerservaringen van andere kopers en aan prijsvergelijking doen. Wij introduceerden dit concept in 2005 en vinden het fantastisch dat wij als ‘nieuwkomer’ zo goed scoren bij het publiek. In 2010 hebben we van alles in petto om onze webwinkel nog verder te verbeteren. Wij zijn enorm blij met deze prijs, terwijl we ons tevens realiseren dat het altijd beter kan. Daaraan werken we dan ook hard”, aldus Joran Prinssen, CEO van iBOOD.

Onderzoeksbureau Blauw stelt vast dat Online winkelen steeds belangrijker wordt. De Nederlandse markt voor online winkelen omvat in 2008 circa 5 miljard euro. Nederland is daarmee relatief gezien een koploper op het gebied van internetaankopen. In opdracht van het RTL-programma ‘Wat vindt Nederland?’ deed onderzoeksbureau Intomart GfK juist vorige week onderzoek naar de internetaankopen voor de komende feestdagen. Op de stelling van Intomart GfK ‘Ik koop de meeste cadeaus voor sint en kerst dit jaar online’ antwoordt 11% met ‘ja’.

iBOOD heeft elke dag één product voor de voordeligste prijs in het schap en is naast Nederland actief in 5 andere Europese landen. Het assortiment wisselt per dag. Om de goedkoopste aanbiedingen te kunnen doen, werkt iBOOD samen met grote internationale topmerken. Elke aanbieding is maximaal 24 uur geldig of zolang de voorraad strekt.

Lees ook:IKEA opent webshop; vanaf vandaag online shoppen
Lees ook:IKEA webwinkel nu ook beschikbaar op mobiele website
Lees ook:Gedeukte wasmachines en koelkasten met korting
Lees ook:Aantal tabletgebruikers stijgt tot ruim 2,8 miljoen
Lees ook:Bijna helft van Nederlanders heeft een tablet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>