5 handige tips om goed voorbereid op reis te gaan

Met dit vieze, natte weer wil je niets liever dan een vakantie boeken naar een warm en zonnig land. Lekker op het stand met een cocktailtje in je hand, wuivende palmbomen en heerlijk eten. Je wordt al vrolijk als je er aan denkt. En of je binnenkort op vakantie gaat of volgend jaar zomer pas, het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Daarom hier wat handige tips.

Zonnebrand

Zorg altijd voor een factor die goede bescherming biedt. Ook als je op wintersport gaat is zonnebrand belangrijk. Door je in te smeren voorkom je huidziektes.

EHBO-set

Het is niet het meest fancy ding, maar wel erg handig. Heb je per ongeluk in je vinger gesneden? Een pleister is zo bij de hand. Is je dochtertje gevallen? Met de ontsmettingsspray voorkom je ontstekingen. Een EHBO-set is zeker handig als je met kleine kinderen op vakantie gaat.

Koffers/tassen

Ga je met de auto op vakantie of met het vliegtuig? Dit maakt een groot verschil uit in de hoeveelheid spullen die je mee kunt nemen. Als je met de auto gaat, kun je de hele kofferbak volproppen met tassen. Dit kun je helaas niet doen in het vliegtuig. Het is daarom handig om van te voren goed uit te pluizen wat je nou echt nodig hebt. Dat vierde paar schoenen kan misschien beter plaats maken voor een trui of broek. Tip: Of je nu een koffer of een tas meeneemt, het is handig om je kleding op te rollen. Op deze manier past er meer in de koffer/tas.

Wereldstekker

In Europa kun je bijna overal de stekker die wij kennen in het stopcontact steken. Buiten Europa is dit niet het geval. Om er voor te zorgen dat je wel je telefoon, laptop of wat dan ook kunt opladen, kun je een wereldstekker kopen. Let er hierbij op naar welk land je gaat. Veel landen buiten de EU hebben hun eigen stopcontacten en dus hun eigen stekkers.

Oordopjes

Het maakt niet uit of je in een hotel, tent, appartement of caravan slaapt, oordopjes zijn gewoon handig. In drukke, toeristische gebieden komt het vaak voor dat je wakker wordt gehouden door de medemens. Niets fijner om dan toch lekker te kunnen slapen door de oordopjes die jij van te voren al had ingeslagen. Ook als je naar een groot feest in het buitenland gaat, zijn oordoppen aan te raden. Vaak staat de muziek daar harder, omdat ze zich niet of nauwelijks aan het maximum geluidsniveau houden.

Vaak kun je reisartikelen goedkoop kopen met korting op Bol.com of korting op Wehkamp. Heb jij nog tips om goed voorbereid op vakantie te gaan?

Geen reacties // Reageer