AH ziet af van betalen met vinger


Albert Heijn zet het betalen per vingerafdruk voorlopig op een laag pitje. Volgens supermarktketen was de test ‘succesvol’, maar heeft het geen concrete plannen voor een verdere uitrol van deze betaalmethode. Zaken als veiligheid en fraudebestendigheid moeten nog verder worden onderzocht.

In totaal namen 580 deelnemers deel aan de proef die bij de vestiging in Breukelen een half jaar liep. Deelnemers noemden het feit dat ze geen pinpas of bonuskaart hoefden mee te nemen, een van de voordelen van de betaling met de vinger. Het lezen van de vingerafdruk was bij met name oudere vrouwen lastig. De vingertop is bij oudere dames al wat doorleefder, waardoor aflezen lastig is.

Albert Heijn ziet wel een toekomst in het betalen met de vinger, maar in een andere vorm dan nu is getest. De supermarktketen heeft ook een proef lopen met betaling met de mobiele telefoon.

Lees ook:ABN Amro start proef online betalen via gezichtsherkenning
Lees ook:Albert Heijn introduceert nieuwe Bonuskaart
Lees ook:Albert Heijn houdt bonusvoordeel in eigen zak
Lees ook:Ook Jumbo Supermarkten gaat boodschappen thuisbezorgen
Lees ook:Twitter-oprichter zet systeem op om mobiel te betalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>