Albert Heijn houdt Zwarte Piet zoals hij is

Ahold, moederconcern van Albert Heijn, heeft laten weten dat de sinterklaasspullen in de supermarkt Zwarte Pieten op de verpakking hebben in zowel de klassieke vorm als wat meer bruinere Pieten en Pieten met roetvegen. Een woordvoerder liet aan RTL Nieuws weten het oprecht vervelend te vinden dat culturele gebruiken rond het sinterklaasfeest als kwetsend kunnen worden beschouwd. ‘Helaas kunnen we het niet voor iedereen goed doen. Waar mogelijk houden we rekening met lokale voorkeuren’, aldus de woordvoerder. Er zullen ook artikelen te koop zijn zonder Zwarte Piet.

De supermarktketen Jumbo liet afgelopen maand weten dat zij ook witte Pieten op hun verpakkingen en in reclames gaan gebruiken. Zij volgen hiermee de lijn van het Sinterklaasjournaal.

 

Lees ook:HEMA doet aangifte na bedreigingen vanwege Zwarte Piet
Lees ook:Jumbo kiest voor witte en zwarte Pieten op verpakkingen
Lees ook:Disney-poppetjes van Albert Heijn niet schadelijk
Lees ook:Air Miles inwisselen bij Bol.com
Lees ook:Goedkoper dan bol.com? (UPDATE!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>