HEMA doet aangifte na bedreigingen vanwege Zwarte Piet

Dat de Zwarte Pieten-discussie vervelende vormen begint aan te nemen werd ook vandaag weer eens duidelijk. Een klant van het Hema-filiaal in Nijverdal wees Hema via social media op het feit dat zij in deze winkel nog oude Sinterklaas-decoratie in hun winkel hadden hangen, waarna Hema antwoordde deze – in lijn met hun schoorsteenveegpietenbeleid – te verwijderen. Het Facebookbericht van de klant werd vervolgens gebruikt om de Zwarte Pieten-discussie maar weer eens te voeren; duizenden reacties waren het gevolg, waaronder zeer kwetsende en bedreigende reacties richting zowel de klant als Hema-medewerkers. Hema heeft in een statement op Facebook vervolgens laten weten hiervan aangifte te doen bij de politie. Daarnaast hebben zij het bericht van de klant verwijderd van hun Facebookpagina.

Sinds dit jaar heeft Hema in haar winkels geen decoratie meer van volledig Zwarte Pieten. Hema heeft vanwege de maatschappelijke discussie over Zwarte Piet besloten om zo dicht mogelijk bij de beleving van kinderen te blijven en zij denken dat Zwarte Piet zwarte roet op hun gezicht hebben vanwege de schoorsteen waar zij pakjes in gooien. Snoepgoed en andere artikelen die bij de Hema verkocht worden hebben nog wel beeltenissen van volledig zwarte Zwarte Pieten.

Lees ook:Jumbo kiest voor witte en zwarte Pieten op verpakkingen
Lees ook:Albert Heijn houdt Zwarte Piet zoals hij is
Lees ook:Sinterklaas Kapoentje… Zet bij Scapino je schoentje!
Lees ook:Pakjes voor de kleinste Pieten en Sinterklaas
Lees ook:HEMA verovert de Spaanse markt met derde winkel in Madrid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>