Huisje boompje buikje – Bastiaan Ragas

Afgelopen week lag het boek ‘Huisje boompje buikje’ van Bastiaan Ragas bij mij op de deurmat. Aangezien ik momenteel zwangerschapsverlof heb, heb ik alle tijd om te lezen en ben dan ook direct begonnen in het boek. Ondanks dat ik niet groot fan ben van Bastiaan (dat nieuwe programma ‘Zo zijn we niet getrouwd’ vind ik zo vreselijk nep), zat ik direct in het boek en las ik het in één ruk uit.

Midlifecrisis

In ‘Huisje boompje buikje’ omschrijft Bastiaan de perikelen van de veertiger. Waar het leven eerder vrij overzichtelijk was: als tiener de losbol uithangen, als twintiger studeren en bedenken wat je eigenlijk later wil in je leven en als dertiger vader worden, is het leven voor de veertiger anders. Men noemt het ook wel eens de midlifecrisis. In een aantal vrij herkenbare situaties neemt Bastiaan de lezer mee door het leven als vader die eigenlijk niet zo goed weet wat hij wil, of juist hele gekke dingen – zoals kippen – wil. Situaties als autopech krijgen met vier kinderen op de achterbank tijdens Zwarte Zaterdag, relaties van vrienden zien stranden en de hang naar nostalgie beschrijft Bastiaan uitgebreid.

Autopech tijdens Zwarte Zaterdag

Is het boek echt voor de typische veertiger geschreven? Ik denk het niet echt. Ik, als vrouw midden in mijn twintiger jaren, kon me een heleboel situaties best wel voorstellen. Misschien komt het omdat ik een vader heb die ook wel eens tegen dergelijke situaties als autopech tijdens Zwarte Zaterdag aanliep, dat ik best veel herken in het boek. Het boek leest vlot, er wordt niet té diep ingegaan op zaken als de midlifecrisis en als je even doorleest heb je het boek zo uit. Zou ik het boek echter over een jaar uit de boekenkast halen om hem nog een keer te lezen? Dat denk ik niet.

 

Lees ook:Vijf vaderdagcadeaus voor de ‘nog-maar-net-papa-vader’
Lees ook:100 paar Gratis I Love Fashion News pumps
Lees ook:Vijf vaderdagcadeaus voor de echte klusvader
Lees ook:Schoenenmerk Shick* trakteert klanten op gouden pumps
Lees ook:Vaderdag cadeautjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>