Vijf vaderdagcadeaus voor de echte klusvader

Nog een week en dan is het Vaderdag. Nou zijn vaders vaak een beetje moeilijker te verrassen dan moeders. Moeders zijn namelijk overal blij mee, terwijl bij vaders het risico op de loer ligt dat het cadeautje ongebruikt ergens achterin een kast terechtkomt. Er zijn verschillende types vaders.  Onder andere de klusvader, de culinaire vader, de ‘oudere’ vader, de nog-maar-net-vader-vader, de modieuze vader, de sportieve vader en de gadgetgek. Voor al deze vaders zet ik deze week vijf cadeautjes op een rij waar je hem vast blij mee weet te maken. Vandaag: de klusvader.

1. Een zakmes

Een beetje klusvader heeft natuurlijk wel een zakmes, maar hoe vaak komt het wel niet voor dat je vader zijn zakmes kwijt is of dat één essentieel onderdeel niet meer naar behoren werkt? Voor zakmessen geldt niet altijd: hoe meer functies hoe beter. Bedenk dus goed waar je vader het zakmes voor zal gaan gebruiken. Zakmessen zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar.

2. Gereedschapskist

Als er iets is waar klusvaders veel van hebben dan is het wel verschillende soorten gereedschap. Met gereedschapskisten (in verschillende maten verkrijgbaar) maak je niet alleen hem, maar ook je moeder blij.

3. Het boek ‘Man & werkplaats’ van Otto Kalkoven

Het boek ‘Man & werkplaats’ is prachtig boek over het domein van de ware klusvader: hun werkplaats. In dit boek laten 29 mannen hun werkplaats zien en vertellen zij over wat deze plek voor hun betekent. Een boek over vakmanschap, liefde voor gereedschap en ambacht waar elke klusvader zichzelf in kan herkennen. Dit boek kost 23,80 euro.

4. Ontbrekende maten sleutels/schroevendraaiers/bitjes

In elke werkplaats ontbreekt er wel een bepaalde maat sleutel. Heel vervelend voor de klusvader, want je zult zien dat net die ene maat sleutel heel vaak gebruikt moet worden. Een verrassing zal dit cadeau niet voor je vader zijn, aangezien je hem moet vragen wat er mist in zijn collectie, maar hij zal je behoorlijk dankbaar zijn.

5. Opbergsysteem voor schroefjes/moertjes en boutjes

Dit cadeau is heel goed zelf te maken! Verzamel oude jampotjes mét deksel. Lijm de deksels met de bovenkant vast aan een houten plank, en schroef vervolgens de potjes weer aan de deksels. Je vader kan vervolgens een mooi plekje uitzoeken in zijn schuur waar hij de plank gaat bevestigen. Geef je vader bij dit cadeau labelstickers en een zwarte stift. Zo kan hij zelf noteren wat er in welke potjes zit.

Photo credit: zzpza / Foter / CC BY

Lees ook:Vijf vaderdagcadeaus voor de ‘nog-maar-net-papa-vader’
Lees ook:Vijf vaderdagcadeaus voor de culinaire vader
Lees ook:Vijf vaderdagcadeaus voor de gadgetfreak
Lees ook:Vijf vaderdagcadeaus voor de sportieve vader
Lees ook:Vaderdag cadeautjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>