Politie vraagt hulp bij vinden bomlegger Jumbo

De politie vraagt hulp in de zaak rondom de bomlegger bij verschillende Jumbo-supermarkten in Groningen en Zwolle. Sinds mei 2015 zijn er verschillende incidenten geweest waarbij een explosieve stof is gebruikt. Tot nu toe is er nog niemand gewond geraakt. Wel is er materiële schade. De politie en de Jumbo tasten nog in het duister over wie de dader is en of er sprake is van één of meerdere daders. Ook het geslacht van de dader valt niet met zekerheid te stellen, al houdt de politie er sterk rekening mee dat de dader een man is.

Om te voorkomen dat er meer incidenten plaatsvinden doet de politie nu een beroep op de burgers om er achter te komen wat de identiteit is van de dader. Op de website van de politie doen zij een oproep: ‘Wij nodigen u uit om vooral met ons mee te denken in het onderzoek. Het kan zijn dat u informatie hebt over de Jumbo-incidenten en/of de dader. Wellicht herkent u de combinatie van items die we in het dossier noemen? Of hebt u iets gezien wat voor het onderzoek van belang is. Laat het ons dan alstublieft weten!’

In het dossier, dat te lezen is op de website van de politie, valt te lezen wat de politie tot nu toe heeft gedaan om de dader op te sporen. Ook wordt er specifieke informatie gedeeld over de zaak. Zo is er een verjaardagskaart te zien die door de dader naar de Jumbo in Zwolle is gestuurd. Ook een kookwekker die door de dader is gebruikt en een emmertje zijn te zien in het dossier. Een speciaal team houdt zich bezig met de reacties van burgers.

Naar aanleiding van de bedreigingen zijn er bij alle 579 vestigingen van Jumbo in Nederland extra maatregelen genomen. Personeel van Jumbo en alle politie-agenten hebben speciale instructies gekregen.

Lees ook:Verdacht tikkend pakketje gevonden in Jumbo Hintham
Lees ook:Twee verdachten in afperszaak Jumbo aangehouden
Lees ook:Verdacht pakketje in Jumbo Hintham blijkt loos alarm
Lees ook:Kleertjes.com weer leeggeroofd!
Lees ook:Politie verkoopt messen voor een prikkie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>