Nieuw van Dr. Oetker: Red Velvet Cake en Carrot Cake

Bakliefhebbers opgelet! Dr. Oetker heeft weer iets op de markt gebracht en het is weer om van te smullen: De Verwen Red Velvet cake met een vleugje cacao en romige topping en de Verwen Carrot Cake met eveneens romige topping. Tongstrelend lekker, zoals Dr. Oetker deze producten zelf omschrijft! En ze gaan nog een stapje verder: ‘Red Velvet Cake is – what’s in a name – fluweelzacht met een dramatisch dieprode kleur, een vleugje cacao en een fris-zoete frosting. Carrot Cake is een licht gekruide cake met wortel en een zachte topping op basis van roomkaas.’ Had ik even geluk, dat er afgelopen week een koerier voor de deur stond met een pakketje van deze nieuwe bakmixen om mij deze nieuwe smaken te laten proeven!

Proeven

Net voor etenstijd werd het pakketje bezorgd, met daarin de beide bakmixen en twee glazen potjes met de cakes zodat ik meteen kon gaan proeven. Wij gebruikten de cakes direct als toetje, en daarvoor bleken deze cakes dan ook zeer geschikt!

Verwen Carrot Cake

De Carrot Cake proeft eigenlijk niet eens echt naar wortel. De cake is dan wel bereid met wortel, maar dat is puur voor de zoete smaak. Wist je dat we voor het ontstaan van de Carrot Cake terug moeten naar de Middeleeuwen? Het verhaal gaat dat suiker in die tijd zo schaars was, dat men met zoete wortels toch de lekkerste cake probeerde te maken. En dat is gelukt, want anders zouden we anno 2015 geen Carrot Cake bakmixen in de winkels hebben liggen. De Carrot Cake van Dr. Oetker is makkelijk te bereiden. In de verpakking zit een bakvorm bijgeleverd, zodat je altijd een bakvorm van de juiste grootte hebt. Nadat je de cake in de oven hebt bereid maak je nog een heerlijke topping met MonChou. Zodra deze klaar is kan je naar eigen smaak de Carrot Cake nog decoreren met bijvoorbeeld limoen, kokosschilfers of pistache.

Verwen Red Velvet Cake

Wat ik erg verrassend vond aan de Red Velvet Cake was de cacao! In het midden van het cakeje zat een heerlijke hap smeuïge chocolade. Het eerste moment van proeven denk je: ‘Huh?’ en even daarna dan begrijp je waarom dit er bij hoort. Het is gewoon enorm lekker! Red Velvet Cake komt officieel uit het zuiden van Amerika, maar werd beroemd doordat de patissiers van het beroemde Waldorf Astoria Hotel in New York met het recept aan de slag gingen en het hun eigen maakten. Ook deze cake is makkelijk zelf te maken door de meegeleverde bakvorm.

Op de beide cakes zijn talloze variaties mogelijk. Kijk voor leuke recept-ideeën en filmpjes op www.oetker.nl.

Lees ook:Cake & Taart Vulling van Dr. Oetker: om je vingers bij af te likken
Lees ook:Nieuw van Koopmans: Yoghurtcake
Lees ook:Nieuw van Dr. Oetker: Cookie Icing Wit en Roze
Lees ook:Maak of koop eens een mooie taart
Lees ook:Nederlandse moeders wereldwijd model voor Cake Lingerie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>