Een zwembad in je tuin? Een luxe voor iedereen!

Een zwembad in je achtertuin

Heerlijk luieren in de tuin en een frisse duik in het zwembad nemen. Dat klinkt heel luxe en alleen voor de elite weggelegd. Maar tegenwoordig hoef je niet een villa te bezitten om een zwembad te kunnen plaatsen in je tuin. Er zijn mogelijkheden die in vrijwel elke tuin passen. Zo heb je opblaasbare baden in alle maten en vormen en kun je ook kiezen voor types met een metalen frame. Wil je een zwembad voor de kinderen aanschaffen of juist voor het hele gezin? Laat je informeren over de verschillende mogelijkheden en kies het bad dat het beste bij je past. Zo kun je met het hele gezin genieten van de zomerse dagen en dat gewoon in je eigen achtertuin.

zwembad

Waarom zou je een bad willen nemen?

Een zwembad in de tuin is erg fijn tijdens de warme zomerdagen. Het zorgt voor enige afkoeling en de kinderen hebben pret. Het wordt steeds warmer in Nederland en dat zorgt ervoor dat we vaker tropische temperaturen hebben in ons land. Enige afkoeling in de tuin is dan geen overbodige luxe. Al helemaal als je kinderen hebt en de vakantie nog even op zich laat wachten. Het is dan fijn dat je in je eigen tuin een frisse duik kunt nemen en de kinderen waterpret kunnen beleven.

Daarbij worden ook steeds meer zwembaden in gemeentes gesloten omdat het onderhoud duur wordt en gemeentes er geen geld meer voor hebben. Een dagje naar het zwembad betekent voor velen dan toch een reisje naar een andere stad of dorp. Ook zijn de kosten van een badbezoek steeds hoger waardoor het voor gezinnen een dure uitgave wordt. Het is dan fijn dat je soms ook gewoon met je kinderen in je eigen tuin waterpret kunt beleven. De aanschaf van een zwembad in je tuin is dan juist voordeliger dan de tripjes naar het bad elders.

Welke soorten zwembaden kun je dan aanschaffen?

Voor het gebruik in de tuin is het meest voor de hand liggend om een opblaasbaar zwembad of een zwembad met metalen frame te nemen. Deze zijn gemakkelijk in het onderhoud en niet duur in de aanschaf. Bovendien bieden ze het gemak dat je ze eenvoudig op kunt zetten en weer op kunt ruimen. De opblaasbare baden zijn handig en je kunt ze gemakkelijk kwijt in je achtertuin. Natuurlijk heb je de kleine opblaasbare zwembadjes voor de kleintjes, maar opblaasbare baden zijn tegenwoordig in alle maten en vormen waardoor je een type kunt aanschaffen dat aan jouw wensen en afmetingen voldoet. Wil je een klein rond badje of juist een grote rechthoekige bassin? Zelfs de meest aparte vormen kun je wel verkrijgen. Afhankelijk van de ruimte waar je je bad kwijt wilt kun je nagaan welke vorm het meest geschikt is voor jou en dat dus goed in jouw tuin past.

Daarnaast heb je de mogelijkheid uit een zeer grote verscheidenheid aan aantal liters dat je in het zwembad kwijt kunt. Er zijn diepe zwembaden maar ook baden die niet heel diep zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te verkrijgen. Je hebt ook zwembaden met verschillende diameters. Afhankelijk van de ruimte die je hebt in je tuin kun je een zwembad op maat nemen, maar natuurlijk moet je ook kijken hoe hoog je bad mag zijn. Het is daarnaast ook mogelijk om verschillende baden in je tuin te nemen zodat je kinderen lekker kunnen ravotten en jij heerlijk in je eigen zwembad kun gaan genieten. Voor elk wat wils dus.

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten omdat je met een opblaasbaar zwembad geen hoge kosten hoeft te maken. Er is een ruim keus aan soorten waardoor er altijd wel eentje in jouw prijsklasse tussen zit. Een klein onderzoek op het internet geeft je al inzicht in wat er zoal op de markt aan opblaasbare baden is te vinden. Kleine zwembadjes voor de kleintjes met extra veiligheid of wat grote badjes voor de wat grotere kinderen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een zwembad dat groot genoeg is voor het gehele gezin of waarin de kinderen kunnen spelen als er vriendjes of vriendinnetjes komen spelen.

Bad met metalen frame

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om voor een stevigere constructie te kiezen en heb je ook veel keus uit zwembaden met een metalen frame. Door de metalen frame zijn de baden zo stevig dat ze wel heel veel massa aankunnen. Dat betekent nog meer waterplezier en heerlijke ontspanning in het water. De zwembaden met metalen frame zijn echter wat duurder in de aanschaf en zijn vaak geschikt voor de wat grotere tuinen. Ze zijn daarbij ideaal voor hele gezinnen. Ook moet je er rekening mee houden dat je een zwembad met metalen frame minder snel op- en af kunt bouwen. Door de stevige constructie oogt een dergelijke zwembad wel wat luxer en kun je zo’n bad ook goed gebruiken voor tuinfeestjes en andere gezellige zomerse feestjes.

De opblaasbare zwembaden en zwembaden met metalen frame zijn overal te verkrijgen. Het is echter aan te raden om deze baden via het internet te zoeken. Via het internet kun je ze meestal goedkoper aanschaffen. Er is een ruime keus te vinden op het internet en je kunt alle zwembaden goed en eenvoudig met elkaar vergelijken. Alle beschrijvingen zijn goed weergegeven en de prijzen kun je met elkaar vergelijken. Bovendien wordt het zwembad bij je thuisbezorgd waardoor je daar ook geen omkijken naar hebt.

Onderhoud, opslag en aanschaf

Opblaasbare zwembaden en zwembaden met metalen frames zijn ook gemakkelijk in het onderhoud. Ze zijn gemaakt van materiaal dat gemakkelijk is te reinigen en in principe hoef je gedurende de tijd dat het zwembad in je tuin staat alleen het water regelmatig te verversen. Daarbij geldt natuurlijk hoe groter het zwembad hoe meer werk je eraan hebt.

De opblaasbare baden of baden met metalen frame zijn niet alleen voordeliger in de aanschaf maar je kunt ze ook heel gemakkelijk op- en afbouwen. De opblaasbare modellen worden meestal geleverd met een elektrische pomp waardoor je in een rap tempo en zonder al te veel moeite het zwembad hebt opgeblazen. De baden met metalen frame worden met een eenvoudige gebruiksaanwijzing geleverd waardoor je het gemakkelijk stap voor stap kunt opbouwen.

Ze zijn daarna ook gemakkelijk af te bouwen. Is de zomer voorbij of ga je verhuizen? Geen probleem het zwembad kun je eenvoudig afbouwen en in je schuur of garage opstallen. Ze nemen weinig plaats in waardoor je niet meer een enorme doos of zak in je schuur of garage zit. Ze zijn goed te vervoeren waardoor je ze gemakkelijk kunt verhuizen of mee kunt nemen naar familie of vrienden voor een gezellige zomerse middag of mee kunt nemen naar de familie barbecue.

En dan?

Bovenstaand kun je lezen wat de verschillende baden te bieden hebben. Laat je daarom goed informeren zodat je goed geïnformeerd op zoek kunt gaan naar het bad wat het beste bij je past. Dat kan bijvoorbeeld online of op locatie. Shoppen is inmiddels zowel offline als online even leuk. In elk geval kun je verzekerd ervan zijn dat je altijd een zwembad vindt dat geschikt voor jou, jouw gezin en je woonsituatie.

Geen reacties // Reageer