Mijlpaal voor Greetz: 40 miljoenste kaart gaat bijna op de bus

De tijd dat je in bij de plaatselijke boekhandel een wenskaart kocht om die vervolgens zelf te gaan posten bij een brievenbus of postkantoor is bijna verleden tijd. Met de komst van het online versturen van echt kaartje is er een compleet nieuwe manier van kaarten versturen ontstaan. Greetz, de Nederlandse marktleider in het online versturen van echte kaartjes, verwacht vandaag haar 40 miljoenste wenskaart op de bus te doen. Om dat te vieren hebben ze een onderzoek gedaan naar het online versturen van echte wenskaarten.

Een paar van de onderzoeksresultaten:

Inwoners uit Flevoland sturen online gemiddeld het vaakst kaarten, gevolgd door de provincie Utrecht. De top drie wordt volgemaakt door Zuid-Holland. Bij de rangschikking van alle Nederlandse provincies blijkt dat inwoners uit Friesland en Zeeland het minst vaak een kaartje versturen via de online verzender. Een inwoner uit Flevoland verstuurt bijna drie maal zo vaak een wenskaart als een Fries.

De verjaardag is nog steeds het populairste moment om een kaart te versturen. Liefst 33% van alle in Nederland verstuurde wenskaarten zijn verjaardagskaarten. Andere bijzondere momenten waarbij specifieke kaarten worden verstuurd zijn kerst (14,3% van alle kaarten) en geboortekaartjes (6,6%).

Met name vrouwen versturen wenskaarten. Maar liefst 81,3% van alle kaarten werd verstuurd door een vrouw. Vrouwen in de leeftijdscategorie√ęn 30-35 en 35-40 versturen de meeste kaarten.

Mannen sturen 15% meer zelfontworpen kaarten dan vrouwen. En met Valentijn zijn het de mannen die vaker voor een kaart kiezen dan vrouwen.

Vind je het leuk om meer van de onderzoeksresultaten te lezen? Klik dan hier.

greetzlogo

Lees ook:Ook nog kerstkaarten schrijven?
Lees ook:Speciale Valentijnskaarten voor mannen
Lees ook:Ruim 90 procent van Nederland stuurt kerstkaarten
Lees ook:Peas for all
Lees ook:Gerard Joling ontvangt eerste Serious Request wenskaart

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mijlpaal voor Greetz: 40 miljoenste kaart gaat bijna op de bus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>