Zo shop je de beste zwangerschapskleding

Als je voor het eerst zwanger bent is niet alleen het kopen van babykleertjes een leuke bezigheid, ook het kopen van zwangerschapskleding kán hartstikke leuk zijn. Positiemode, zwangerschapskleding, hoe je het ook maar noemen wilt, het vergt wel wat moeite om goede kleding te kopen die negen maanden lang prettig zitten. Ten slotte is dat het belangrijkst; dat je kleding lekker zit. Waar je in het begin nog vooral gaat voor fashionable, ben je aan het einde van je zwangerschap blij dat je kleding nog comfortabel zit. Op het moment dat ik deze blogpost schrijf (in verband met de bevalling die er aan zit te komen plan ik een aantal artikelen vooruit), ben ik 38 weken zwanger van ons eerste kindje. Inmiddels kan ik dus aardig meepraten over het kopen van positiemode. Ik heb voor de kersverse zwangeren onder ons dan ook een paar nuttige tips verzameld, die het kopen van zwangerschapskleding hopelijk een beetje makkelijker maken.

1. Bij twijfel, altijd een maatje groter

In het begin van je zwangerschap kan het vrij normaal zijn dat ondanks dat je buik wel begint te groeien, de kilo’s er maar niet aankomen. Overgeven, het wegblijven van eetlust, het kunnen allemaal redenen zijn waarom je maar niet aankomt. Ik kocht mijn eerste zwangerschapsbroek al vrij vroeg in de zwangerschap. ‘Past perfect!’ zei ik toen nog en ik geloofde er ook heilig in dat mijn buik ook wanneer die wat dikker zou zijn nog prima in die broek zou passen. Ik had er echter geen rekening mee gehouden dat ook je benen wel eens flink kunnen gaan groeien. Ook al ben ik uiteindelijk in totaal maar een paar kilo aangekomen, die allereerst gekochte zwangerschapsbroek had best nog een maatje groter gekund.

2. Shop ook eens in de kasten van vriendinnen/zussen/nichtjes

Zwangerschapskleding is over het algemeen duur. Natuurlijk zijn er bij winkels als H&M en C&A ook genoeg leuks te vinden, maar ook daar kun je gerust extra diep in de buidel tasten voor een zwangerschapsbroek ten opzichte van een gewone broek. Het lijkt wel alsof men denkt: ‘Zwangere vrouwen hebben die kleding nou eenmaal toch nodig dus betalen ze toch wel’. Het is dan ook echt niet raar om vriendinnen of zussen die eerder zwanger zijn geweest te vragen of zij nog kleding hebben die ze niet meer gebruiken of dat je hun kleding mag lenen gedurende je zwangerschap.

3. Kan ik dit na mijn zwangerschap ook nog dragen?

Sommige kleding valt nou eenmaal wel onder het kopje ‘positiemode’, maar verschilt in de praktijk niet zoveel van gewone mode. Zo kocht ik een tijd geleden een vestje van Mamalicious waaraan je helemaal aan niets kunt zien dat dit een zwangerschapsvestje is. Die kan ik dus na de zwangerschap nog prima dragen! Je af vragen of bepaalde kleding ook na de zwangerschap nog leuk is kan voor een heleboel kleding net de doorslag geven om iets wel of niet aan te schaffen. Ten slotte ben je maar negen maanden zwanger en als iets écht heel duur is maar je doet het na je zwangerschap nooit meer aan, is dat zonde van je geld.

4. Wees niet te driftig met het kopen van nieuwe bh’s

Ook je borsten zijn nogal onderhevig aan veranderingen tijdens je zwangerschap. De bh’s die ik voor mijn zwangerschap droeg, zijn inmiddels al allemaal naar de achterkant van de kledingkast verhuisd. Ik had dus zeker een aantal nieuwe bh’s nodig, maar ik heb met opzet niet hele dure exemplaren aangeschaft. Na de zwangerschap kan het namelijk best zijn dat je borsten nog een keer zo hard groeien, maar evengoed ook dat je borsten in rap tempo weer af gaan nemen, afhankelijk van of je borstvoeding gaat geven of niet. Mijn tip? Laat je een tijdje na je zwangerschap een goede maat bh aanmeten, maar doe het tijdens je zwangerschap met wat goedkopere exemplaren indien mogelijk.

5. Check aanbiedingen

De zwangerschapskleding waar ik misschien nog wel het meest blij mee ben zijn de hemdjes en een sportbroek die ik een tijdje geleden kocht bij de Lidl. Eens in de zoveel tijd hebben winkels als de Lidl zwangerschapskleding in hun assortiment voor een heel zacht prijsje. Op dat soort momenten moet je er snel bij zijn, maar je ritje naar de supermarkt is dan zeker de moeite waard!

6. Zwangerschapsjurkjes zitten eigenlijk altijd lekker

Ik heb zelf twee zwangerschapsjurkjes gekocht en wat ben ik me daar toch blij mee! Of je ze nou gebruikt voor een bruiloft, voor tijdens warme zomerdagen, met een legging voor op kantoor, ze zitten eigenlijk altijd lekker en ze zijn nog fashion-proof ook vaak!

Lees ook:Happy Belly’s geeft zwangerschapskleding een tweede leven
Lees ook:Lingeriemerk Carriwell start campagne #carriwellrealmums
Lees ook:Weten of je zwanger bent én… hoelang!
Lees ook:Zwangere Ellemieke Vermolen kan eindelijk shoppen!
Lees ook:Actrice Melissa Joan Hart opent snoepwinkel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>