Hoera! Dit jaar kinderpostzegels met Jip & Janneke!

Stiekem ben ik nooit gestopt met het houden van überkindervriendjes Jip & Janneke. De iconen van de Nederlandse kinderboekenwereld sieren dit jaar de Kinderpostzegels. Daarin zijn zij niet alleen. Ook Pluk van de Petteflet, Pim & Pom en Otje zullen op de kinderpostzegels staan. De afbeeldingen van Fiep Westendorp zijn gekozen vanwege het honderdste geboortejaar van Fiep Westendorp. De verkoop van de postzegels met de herkenbare en oer- Hollandse illustraties gaat in september van start.

Met de opbrengst van de verkopen biedt Stichting Kinderpostzegels kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden kansen op een betere toekomst. Ook de Fiep Westendorp Foundation steunt projecten gericht op kwetsbare kinderen. Hierdoor is een logische samenwerking tussen beide partijen en PostNL ontstaan.

Het is niet de eerste keer dat er afbeeldingen van Fiep Westendorp op de kinderpostzegels staan. Ludo Voorn, directeur marketing PostNL: “De karakteristieke illustraties van Fiep Westendorp hebben ook in 1997 op de Kinderpostzegels gestaan. Ik vind het een feest dat we ter ere van ‘100 Jaar Fiep’ weer uit de vele illustraties kunnen putten. ”

Jip en Janneke postzegel 1999

Lees ook:KEK Amsterdam lanceert collectie met afbeeldingen van Fiep Westendorp
Lees ook:Fred van Leer ambassadeur kledinginzameling Packmee
Lees ook:Koop Shaun het Schaap pleisters bij Kinderpostzegels
Lees ook:Nieuw van Hema: Dekbedovertrek met rookworsten, tompoucen en Takkie
Lees ook:Kinderpostzegels met foto’s prinses Amalia, Alexia en Ariane

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>